Το φετινό Νέο Ικόνιο αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία την έκπληξη του πρωταθλήματος της Stoiximan Futsal Super League. Η ομάδα του Ζάχου – Καρασάββα φιγουράρει στη 2η θέση με 18 βαθμούς, όσους έχει και ο Δούκας, πραγματοποιώντας μια εκπληκτική πορεία με έξι νίκες σε επτά αγώνες.

Λίγα 24ωρα μετά την ανατροπή επί του Ηνίοχου στο Πέραμα, το Futsalhellas.com συνομίλησε με τον Κώστα Καρασάββα για το Ικόνιο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, το οποίο βγάζει μάτια με την απόδοσή του και φαίνεται πως γίνεται πολύ καλή δουλειά.

Το εντυπωσιακό 6 στα 7 μέχρι στιγμής, το “μέταλλο” που σφυρηλατεί αυτή η ομάδα, τα στοιχεία που έχει ενσωματωθεί στο παιχνίδι της, το επίπεδο του πρωταθλήματος, αλλά και ο κορονοϊός που αποτελεί αστάθμητο παράγοντα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τέτοιο ξεκίνημα δεν είχε κάνει ποτέ ξανά αυτή η ομάδα. Τι έχει αλλάξει φέτος και βλέπουμε τέτοια πορεία;

“Όποιος είχε παρακολουθήσει την περυσινή πορεία της ομάδας, θα ήταν κάπως υποψιασμένος για το τι πρόσωπο θα έδειχνε φέτος η ομάδα μας. Το πρώτο πράγμα που είπα όταν ανέλαβα την ομάδα, ήταν ότι θέλω να γίνουμε μια παρέα, μια οικογένεια και έτσι έγινε και τα παιδιά το απολαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό. Το επόμενο που προσπάθησα μαζί με τα παιδιά να κάνουμε, είναι να κάνουμε την ομάδα πιο φουτσαλική, αυτό ήταν ένα κομμάτι που έλειπε, γιατί καλούς παίκτες είχε πάντα η ομάδα. Δουλέψαμε σε λίγα, αλλά συγκεκριμένα πραγματάκια και παιχνίδι με παιχνίδι αυτά τα παιδιά δείχνουν της πραγματικές τους δυνατότητες. Το κομμάτι της ψυχολογίας το δουλεύουμε συνέχεια. Δίνω μεγάλο βάρος στην ψυχολογία του κάθε ποδοσφαιριστή μας, ήταν κάτι που έκανα και σαν αθλητής και ξέρω πόσο σημαντικό είναι”.

Με τον Ηνίοχο είδαμε ότι έχει σφυρηλατηθεί και το μέταλλο αυτής της ομάδας. Πόσο έχετε δουλέψει και στο κομμάτι της ψυχολογίας;

“Ο Ηνίοχος είναι μια παρά πολύ καλή ομάδα, με έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα και αν σε βρει λίγο χαλαρό, θα σε χτυπήσει και αυτό έκαναν. Ένα από τα πράγματα που έχει αλλάξει, είναι και η νοοτροπία των παικτών μου, ότι δεν παρατάνε κανένα παιχνίδι και έχει μπει πλέον στο μυαλό τους ότι στο φούτσαλ σε ένα λεπτό μπορεί να αλλάξει η εικόνα ολοκλήρου του αγώνα”.

Σας αρκεί φέτος η είσοδος στα playoffs ή ισχύει το τρώγοντας ανοίγει η όρεξη;

“Αν φτάσουμε σε σημείο να πούμε ότι μας αρκεί κάτι, θα έχουμε κάνει το μεγαλύτερο λάθος. Είμαστε μια ομάδα με σχεδόν όλα τα παιδιά να είναι κάτω των 23 και πάντα τους λέω να μην βάζουν ταβάνι στα όνειρα τους, οπότε…”.

Ποια στοιχεία έχετε δουλέψει και έχετε ενσωματώσει στο παιχνίδι σας σε σχέση με πέρυσι;

“Έχουμε φτιάξει αρκετά την άμυνα μας και την οργανωμένη, αλλά και όταν πρεσάρουμε (λεπτομέρειες μην περιμένεις να σου πω χαχαχα) και στο επιθετικό κομμάτι βάλαμε κάποιες κινήσεις για να έχουμε κατοχή μπάλας και να χτυπάμε στην αδυναμία του αντιπάλου”.

Πώς κρίνεις ως τώρα το πρωτάθλημα σε επίπεδου ανταγωνισμού;

“Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ καλό βλέπουμε αρκετές πλέον εκπλήξεις, που σημαίνει ότι αρκετές ομάδες έχουν βελτιωθεί. Για παράδειγμα. βλέπω τον Ερμή και την Σαλαμίνα να έχουν κάνει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα, με τον Ερμή με πολλά νέα παιδιά και την Σαλαμίνα με μεγάλη προσπάθεια εκεί τα παιδιά, με τις δυσκολίες που έχουν (όπως μεγάλη προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες κάνει το Ρέθυμνο)”.

Ο κορονοϊός είναι ο αστάθμητος παράγοντας; Βλέπουμε πως έχει επηρεάσει αρκετές ομάδες.

“Κακά τα ψέματα είναι και πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει πολύ μεγαλύτερος. Μεγαλύτερο παράδειγμα από τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας παίζει η σχέση μου με τον Ζάχο και η σχέση μας με όλους τους παίκτες. Και οι προσθήκες που έγιναν, ήταν παιδιά που ήταν μέσα στο κλίμα της ομάδας, στη νοοτροπία της”.