Η απίστευτη ιστορία του επιθετικού της Κροτόνε, Ζούνιορ Μεσίας, ο οποίος ξεκίνησε ως διανομέας ψυγείων, παίζοντας futsal και φτάνοντας να βγάζει μάτια στη Serie A.

Από τα 22 του αποχώρησε από την πατρίδα του τη Βραζιλία. Ο ίδιος εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του στην Ιταλία. Μπορεί στην καθημερινότητά του να μην είχε αρκετή επαφή με το ποδόσφαιρο, όμως αυτό θα του άλλαζε τη ζωή. Φυσικά, συνάμα με το ταλέντο που είχε.

Ο Μεσίας έπαιζε σε ομάδα Περουβιανών, τα βράδια, σε πρωτάθλημα futsal. Όμως, το πρωί δούλευε σκληρά ως διανομέας ψυγείων. Ο Όσκαρ Βάργκας είχε εντυπωσιαστεί με την ικανότητα που είχε ο Βραζιλιάνος, κυρίως στις ντρίμπλες.

Ο ίδιος έστειλε μήνυμα στον Ετσιο Ρόσι, με τον δεύτερο να παροτρύνει τον νεαρό Μεσίας να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Το 2013 συνέβη αυτό, με τον Ρόσι να παίρνει στο αμάξι του τον Βραζιλιάνο και το 2015 να του δίνει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, με την ομάδα της Καζάλε. Ο Βραζιλιάνος απέδειξε πως αξίζει, πετυχαίνοντας 21 τέρματα.

Ακολούθησε η Κιέρι με τα 16 τέρματα που πέτυχε εκεί ο Μεσίας. Ενώ με την Γκοτσάνο πέτυχε το ακατόρθωτο! Σε αυτήν την ομάδα έπαιξε το 2017-18, ανεβαίνοντας κατηγορία.

Την επόμενη χρονιά έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην Serie C. Πριν καλά καλά τελειώσει η χρονιά, στις 31 Γενάρη του 2019, η Κροτόνε πήρε τα δικαιώματά του και τον άφησε στην ομάδα του, έως το υπόλοιπο της σεζόν.

Κατά τη σεζόν 2019-20, ήταν στο ρόστερ της Κροτόνε, παίρνοντας την άνοδο για την Serie A. Σήμερα, σε ηλικία 29 ετών, ο Μεσίας έχει ανέβει τέσσερις κατηγορίες στο Calcio. Μάλιστα, ο ίδιος είχε πει «η ζωή μου είναι ένα όνειρο». Και δεν είχε άδικο…

Στην πρώτη του χρονιά στα «σαλόνια» της Serie A, έχει πετύχει 7 γκολ και 3 ασίστ! Αρκετά σημαντική η έως τώρα συνεισφορά του, με τον ίδιο να μαγνητίζει τα βλέμματα. Φυσικά, το μέλλον του ανήκει και το ποδόσφαιρο έπαιξε το δικό του σημαντικό ρόλο στην καριέρα του.