Ο θυμόσοφος λαός λέει πως “όποιος ξεχνάει ή αποποιείται το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον”. Και επειδή το futsalhellas.com δημιουργήθηκε για να υπηρετεί με αγάπη και αφοσίωση το ποδόσφαιρο σάλας, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει το (σπουδαίο) παρελθόν του αθλήματος. Άλλωστε, η πορεία τους είναι παράλληλη, μαζί ξεκίνησαν το μακρινό 1997 και πέρυσι συμπληρώθηκαν δυο δεκαετίες που το futsal ήρθε στη χώρα μας και χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει.

Επειδή όμως τίποτα δεν γίνεται από μόνο του, αλλά κάποιοι άνθρωποι βάζουν το λιθαράκι τους για την ολοένα και μεγαλύτερη άνοδο του ποδοσφαίρου σάλας στο ελληνικό αθλητικό γίγνεσθαι, το futsalhellas.com αποφάσισε να τιμήσει τους κορυφαίους, με βάση την ψηφοφορία του αναγνωστικού κοινού, η οποία “έτρεξε” για αρκετούς μήνες. Από την “εκστρατεία” ενημέρωσης και αναδρομής σε αυτά τα 20 χρόνια, προέκυψαν οι κορυφαίοι παίκτες και παράγοντες αυτών των χρόνων.

Το παρελθόν του αθλήματος “παντρεύτηκε” με το παρόν, με ορίζοντα το μέλλον. Στόχος αυτής της ψηφοφορίας, δεν ήταν μονάχα να τιμηθούν όσοι προσέφεραν τα μέγιστα στην ελληνική σάλα και ξεχώρισαν, αλλά να δοθεί και ένα… έναυσμα για την συνέχεια, για τα μελλούμενα. Διότι το futsal πρέπει να συνεχίσει το ίδιο δυνατά, να έχει γερά θεμέλια και ανθρώπους που το αγαπούν και το υπηρετούν με συνέπεια και μεράκι.

Σκοπός, λοιπόν, ήταν να αναδείξουμε όλα αυτά που μας ενώνουν και μας κρατάνε αυτά τα 20 και πλέον χρόνια ενωμένους, στην “πρώτη γραμμή” για την πρόοδο του αθλήματος. Με αφιερώματα σε παίκτες, σε παράγοντες και σε ομάδες από το παρελθόν και το παρόν, δημιουργήσαμε την εγκυκλοπαιδική ενότητα Hall Of Fame με σκοπό να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Στην ψηφοφορία, υποψήφιοι ήταν όλοι οι Έλληνες αθλητές, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες που πέρασαν από τη σάλα στην χώρα μας και αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι όλων σε έξι διαφορετικές ενότητες.

Μέσα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, βγήκε η καλύτερη 12άδα Ελλήνων παικτών από το 1997 μέχρι σήμερα, η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα όλων των εποχών, ο Νο1 προπονητής, ο καλύτερος διαιτητής, ο κορυφαίος παράγοντας (μεταξύ προέδρων, παραγόντων, αρχιδιαιτητών, εκπαιδευτών, κλπ) και συν τοις άλλοις θα δοθεί και το βραβείο «LIFETIME ACHIEVEMENT» στον άνθρωπο που έχει προσφέρει στον χώρο από οποιαδήποτε πτυχή του αθλήματος!

Oι κορυφαίοι της 20ετίας όπως εσείς τους αναδείξατε:

Kαλύτερη Ομάδα: Αθήνα ’90

Κορυφαίος Παράγοντας: Θεόδωρος Ντάρλας

Κορυφαίος Προπονητής: Δημήτρης Νικολάου

Κορυφαίος Διαιτητής: Eπαμεινώνδας Σταμούλης

Life-Time Achievement Award: Δημήτρης Νικολάου

Καλύτερη 12-αδα:

Tερματοφύλακες- Δημήτρης Θεοφίλου, Χρήστος Αχής, Κώστας Παππάς

Παίκτες – Hλίας Μπούσμπουρας, Σωκράτης Μουρδουκούτας, Στέφανος Μιχάλης, Παναγιώτης Λιούτας, Αντώνης Μάνος, Αλκις Βανδώρος, Κώστας Καρασσάβας, Φίλιππος Φιλίππου, Δημήτρης Ντάρλας

Μέσα από χαρές και λύπες, επιτυχίες και απογοητεύσεις, άλματα και πισωγυρίσματα, το ελληνικό ποδόσφαιρο σάλας έχει διαγράψει μια σημαντική διαδρομή και σκοπός είναι τα 20 χρόνια να γίνουν 40, 60, 80, 100. Το ταβάνι είναι ο ουρανός, το άθλημα έχει μπει στον αθλητικό χάρτη και μεγαλώνει. Οι άνθρωποι που το έχουν υπηρετήσει, είναι αναρίθμητοι και ο καθένας έχει το δικό μερίδιο στην άνθιση του σπορ, άλλος μεγαλύτερο και άλλος μικρότερο.

Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, περιηγηθείτε στην ειδική ενότητα Hall of Fame που δημιούργησε το futsalhellas.com ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Μαζί ξετυλίγουμε το κουβάρι των αναμνήσεων, κάνουμε φλας μπακ, τιμούμε το παρελθόν και προχωράμε με ορίζοντα το μέλλον!

Διότι τα καλύτερα έρχονται…