Κώστας Χρυσάφης

By 08/12/2020
Εθνικότητα : Ελληνική
Ημερομηνία Γέννησης : 09/06/1970
Βραβείο: Life-Time Achievement (2020)
Ιδιότητα : Δημοσιογράφος / Στέλεχος ΠΕΠΣΣ

Ίσως το πιο σημαντικό γρανάζι και ο συνδετικός κρίκος του ποδοσφαίρου σάλας στην χώρα μας! 20 χρόνια τώρα, ο Κώστας Χρυσάφης δουλεύει ακούραστα για το futsal απο διάφορα πόστα, στηρίζοντας το άθλημα όσο ελάχιστοι, απο την θέση του παρατηρητή, του ρεπόρτερ, αλλά ουδέποτε του αγωνιζόμενου.

Πόσοι αλήθεια θα το έκαναν αυτό χωρίς να ξέρουν να κλωτσήσουν ουτε κουτάκι μπύρας (σ.σ. δεν ξέρει να παίζει ούτε λιγο μπάλα…);

Απο τον πρώτο καιρό της ενασχόλησης του με το άθλημα ζουζούνιζε γύρω απο τους παίκτες, τους προπονητές, τους παράγοντες, ρωτώντας επίμονα πληροφορίες για την εξέλιξη των αγώνων, την πορεία των ομάδων και ότι αλλο μπορούσε να συλλέξει για την άρτια κάλυψη των γεγονότων, κάνοντας όλους εμάς να αισθανόμαστε λίγο σημαντικοί και τον χώρο να έχει έστω και την ελάχιστη προβολή τότε στα μέσα. Αρχικά μέσω τουMini Football News, του Αδέσμευτου Τύπου και του futsalhellas, μετά μέσα απο το δικό του salanews, και πλέον απο το πόστο του σαν στέλεχος της ΠΕΠΣΣ, ειναι ο άνθρωπος που πονάει όσο κανείς άλλος το άθλημα και γνωρίζει τα πάντα και τους πάντες. Το προσωπικό αρχείο του έχει όλες τις πληροφορίες για κάθε αγώνα, γκολ, πάσα, και αποκρουση που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, ένα μοναδικό κειμήλιο για το άθλημα! 

To Futsalhellas τιμά εναν σπάνιο άνθρωπο και χαρακτήρα που παραμένει πιστός στο μικρόβιο του futsal που έχει κολλήσει εδώ και δεκαετίες, συνεχίζει ακούραστα να υποστηρίζει ανθρώπους και ομάδες του χώρου, και κρατάει ψηλά την σημαία που σηκώθηκε το 1997 -σαν ένας απο τους πρωτεργάτες- και κυματίζει ακόμα χάρη στην επιμονή και την προσήλωση τους. 

Απο σήμερα μπορεί να κρεμάσει περήφανα στον τοίχο του το βραβείο αυτό, σαν ενα ελάχιστο ευχαριστώ απο όλους εμάς για την πολύτιμη αρωγή του σε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο σάλας!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

·        1988: Απόφοιτος Πρότυπης Σχολής Αναβρύτων – Κηφισιά

·        Τελειόφοιτος Φαρμακευτικής Σχολής Ρώμης «La Sapienza»

·        2000 – 2006: Mini Football News (μηνιαίο περιοδικό για το 5Χ5) – ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

·        2001 – 2007: futsalhellas.gr – συντάκτης/ρεπόρτερ του site υπό τον αείμνηστο Δ. Νικολάου

·        2002 – 2012: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (ρεπόρτερ Παναθηναϊκού ποδόσφαιρο, σχολιογράφος)

·        2007 – 2009: salanews.gr (προσωπικό δημιούργημα για την κάλυψη του κενού ενημέρωσης στο Futsal μετά τον θάνατο του Δ. Νικολάου)

·        2009 – 2012: futsalhellas.com – συντάκτης/ρεπόρτερ του site, υπό το Σωματείο Futsalhellas – Δημήτρης Νικολάου

·        2018 – 2020: Συντάκτης/ρεπόρτερ στο site www.ydraikos.gr, που αναφέρεται στις ακαδημίες υδατοσφαίρισης του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου.

·        2012 – σήμερα: Στέλεχος ΠΕΠΣΣ

ΜΕΛΟΣ:

·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΠΣΑΤ)

·        ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)

 

 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ για την προσφορά του στο FUTSAL

·        2008: Από σωματείο σάλας ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

·        2012: Από ΣΩΜΑΤΕΙΟ FUTSALHELLAS-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

·        2015: Από σωματείο σάλας ΠΑΣ ΠΡΩΤΕΑΣ

·        2018: Από σωματείο σάλας ΑΟ ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ ΣΑΛΑΣ