Με αφορμή την υπογραφή μνημονίου Περιφέρειας, Δήμου Καρπενησίου και Υπουργείου Αθλητισμού και καθιέρωση του Καρπενησίου ως Εθνικό προπονητικό κέντρο, το κλειστό στο αθλητικό κέντρο, την ύπαρξη της ομάδας σάλας που αγωνίζεται στη Β Εθνική, το ενδιαφέρον για το άθλημα και ειδικότερα τους σημαντικούς αγώνες της Εθνική ανδρών με την Τουρκία, απευθύνθηκε πρόσκληση στην πόλη, ώστε να κάνει την προετοιμασία της η γαλανόλευκη γι’ αυτά τα σπουδαία παιχνίδια.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια άκρως αξιέπαινη κίνηση, που δείχνει πως όταν ισχύει το “ισχύς εν τη ενώσει”, τότε το άθλημα μπορεί να προοδεύσει και να φτάσει εκεί που αξίζει. Μια πόλη που έχει μόλις έναν χρόνο στο άθλημα, το έχει αγκαλιάσει, έχει ανθρώπους που το νοιάζονται και που θέλουν να βάλουν… πλάτη. Αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς και ήδη τα δείγματα γραφής από το Καρπενήσι είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Ποια όμως είναι τα δεδομένα της υπόθεσης; Το Futsalhellas.com απευθύνθηκε και στον πρόεδρο της ΠΕΠΣΣ, Νίκο Αυλωνίτη, προκειμένου να ζητήσει και την δική του άποψη επί του θέματος, αν και η Εθνική ομάδα υπάγεται στην ΕΠΟ και όχι στην Ένωση. Πώς αξιολογείται αυτή η πρόταση από το Καρπενήσι; Θυμίζουμε άλλωστε πως το προηγούμενο διάστημα που η Εθνική έψαχνε γήπεδα για προπονήσεις, συναντούσε αρκετά εμπόδια.

Αυτό που μας τονίστηκε είναι πως σύμφωνα με την UEFA τα ματς είναι να διεξαχθούν από τις 2 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, επομένως λίγες ημέρες πριν θα πρέπει να ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Εκείνη την περίοδο, λόγω του ότι θα είμαστε μεσούσης της αγωνιστικής σεζόν και όχι μόνο, δεν θα είναι απλή υπόθεση η μετάβαση των διεθνών στην περιοχή για κάποιες ημέρες.

Εντούτοις, υπάρχει και ένα σενάριο να γίνουν οι αγώνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, χωρίς όμως να έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες από την UEFA. Ίσως περιμένουν και το πώς θα κυλάει το θέμα του κορονοϊού, επομένως να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν πιο νωρίς οι αγώνες με τους γείτονες. Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, είναι υπαρκτό. Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως προς τα τέλη Αυγούστου να μπορούσε να πάει η Εθνική στο Καρπενήσι για προπονήσεις. Θα πίεζε την Ομοσπονδία η Ένωση και θα έκανε ό,τι μπορούσε, για να συμβεί αυτό.

Όπως και να ‘χει, είναι μια πρόταση που αντιμετωπίζεται θετικά και με ενδιαφέρον, ειδικά όταν πρόκειται για πρωτοβουλία των ανθρώπων του Καρπενησίου. Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα γίνουν τα ματς, ώστε να φανεί αν υπάρχει και η δυνατότητα για τη γαλανόλευκη, προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρωθεί στην πόλη και να προετοιμαστεί για τις δυο μάχες με την Τουρκία.