Η νέα ηγεσία της ΕΠΟ έχει πολλά ανοικτά μέτωπα, μιας και οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μεγάλες και τα προβλήματα εμφανίζονται σαν Λερναία Ύδρα. Με την απειλή του Grexit να υπάρχει και να είναι πολύ πιθανή, η Ομοσπονδία προσπαθεί να γλιτώσει τον… γκρεμό, το οποίο θα παρασύρει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε περίπτωση που μας επιβληθεί Grexit, έστω και για μερικούς μήνες, οι ομάδες μας δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στην Ευρώπη, ούτε να κάνουν μεταγραφές παικτών του εξωτερικού, διότι θα είμαστε έξω από τους κόλπους της FIFA. Φυσικά, επηρεάζονται και οι Εθνικές ομάδες σε ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο “τρέχει” να προλάβει ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Ο αντίκτυπος θα αφορά βέβαια και το ελληνικό futsal, μιας και υπάγεται στην ΕΠΟ. Τόσο οι σύλλογοί μας που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και η Εθνική, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αφού θα είμαστε στην… απέξω. Το πρόβλημα με λίγα λόγια δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορη την ελληνική σάλα. Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Μέσα σε όλα αυτά, η γαλανόλευκη παραμένει “ακέφαλη” εδώ και μήνες, αφού διάδοχος του Στέφανου Σοϊλεμέ δεν έχει υπάρξει. Με αυτό το κρίσιμο και λεπτό θέμα θα ασχοληθούμε και σε άλλο κείμενο, πιο εκτενώς. Είναι πάντως κατάντια να μην υπάρχει ομοσπονδιακός προπονητής και ουδείς να ασχολείται. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια όμως…