Dimitri Nicolaou   ...

→ «Κλικ» ΕΔΩ για την κατάταξη των σκόρερ της Α' Εθνικής στην τελική της μορφή

→ Κατεβάστε ΕΔΩ σε μορφή pdf το αφιέρωμα του «Α.Τ.» για το Κύπελλο Υποδομών στο Λουτράκι

→ Κατεβάστε ΕΔΩ σε μορφή pdf το αφιέρωμα του «Α.Τ.» για τα Πρωταθλήματα Υποδομών στο Λουτράκι

Editorial

Όπως έλεγε και το σλόγκαν γνωστού ριάλιτι "η συνήθεια που έγινε λατρεία". Μια από τα ίδια και στο φετινό πρωτάθλημα της Α' Ανδρών, με τον "συνήθη ύποπτο" να κόβει πρώτος το... νήμα και να γεύεται το νέκταρ της επιτυχίας.

Πέρυσι στην θέση του φιναλίστ ήταν ο Μινώταυρος και φέτος είχαμε... επιστροφή του Δούκα, ο οποίος πάλεψε στο μέτρο του δυνατού, έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια, η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Κακά τα ψέματα, η Αθήνα '90 ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοκαθεδρία καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν, τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο, είχε το πλεονέκτημα στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους.

Για 11η σερί χρονιά το "καλτσέτο" σήκωσε την Κούπα, με εξαίρεση το... διάλειμμα του 2003-04, όταν το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε. Αν μη τι άλλο, αυτό λέει πολλά για το συγκρότημα εκείνο που έχει αφήσει για τα καλά το "στίγμα" του στην ελληνική Σάλα και έχει κυριαρχήσει πλήρως.

Διαβάστε περισσότερα...
X
Μία είναι η ουσία…

…στην τετράδα η Αγία! Η Ολυμπιάδα Α.Π. είναι η ομάδα που πέρασε από το δυνατό προημιτελικό ζευγάρι κόντρα στον Γ.Σ. Ηλιούπολης. Οι «άγιοι» πέτυχαν και δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά με 5-2, βασιζόμενοι κυρίως στην ουσία και στην αποτελεσματικότητα. Από το δεύτερο παιχνίδι της σειράς οι «ήλιοι» δικαιούνταν κάτι καλύτερο, καθώς έκαναν πολλές επιθέσεις, αλλά είτε η αστοχία τους, είτε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, τους στέρησαν γκολ.
Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν κάπως συντηρητικά και προσεκτικά το ματς, ίσως πιο προσεκτικά από ότι μας έχουν συνηθίσει. Οι παίκτες του Παναγιώτη Κάσση το κυνήγησαν, αλλά δεν χαμογέλασαν στο φινάλε.


Του ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΑΦΗ


Το ματς ξεκίνησε με το γρήγορο γκολ της Ολυμπιάδας Α.Π., που ισοφάρισε έστω και με αυτογκόλ ο Γ.Σ. Ηλιούπολης. Μετά από ένα κακό τρίλεπτο, οι «ήλιοι» πήραν τα ηνία του αγώνα, έκαναν φάσεις και γενικά πίεζαν ψηλά τους αντιπάλους τους.
Λογική εξέλιξη το 2-1 στο 16’ με τον Κάσση, σε μία από τις πολλές τελικές προσπάθειες της ομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο ο Βασιλόπουλος έδειξε κάποια δείγματα του τι θα επακολουθούσε στην επανάληψη, καθώς πραγματοποίησε μερικές καλές επεμβάσεις. Η Ολυμπιάδα Α.Π. έπαιξε καλή άμυνα και είχε πολύ καλές αντεπιθέσεις – φωτιά και δοκάρι του Ασημακόπουλου.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ελαφριά υπεροχή του Γ.Σ. Ηλιούπολης, που συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Γενικά η «Σάντα» έπαιξε κάπως κλειστά, κάτι που έγινε πιο εμφανές μετά το 3-2 του Δημήτρη Αλεξόπουλου στο 26’, ενώ θέλησε να κρατήσει και την μπάλα περισσότερο, τρώγοντας τον χρόνο. Σαφής η εντολή από τον πάγκο από τον Τάσο Σάμιο, οι παίκτες να μην έχουν κενά μεταξύ τους όταν αμύνονται.
Από το 29’ και έπειτα το ματς άνοιξε. Ο Γ.Σ. Ηλιούπολης έχασε πολλά στημένα ελπίζοντας ότι ο Βασιλόπουλος θα υποπέσει στο ίδιο λάθος του πρώτου αγώνα, όταν είχε πετύχει αυτογκόλ σε κόρνερ του Μορφέση. Γενικά από την Ηλιούπολη έλειψε το γκολ, καθώς τα ποσοστά της στις τελικές ήταν πολύ χαμηλά και με τον Βασιλόπουλο πάντα παρόντα. Πλήρωσε και το ταλαιπωρημένο της ρόστερ, με απουσίες, τραυματισμούς.

Το φιλμ του αγώνα από τον Μάκη Σπυρόπουλο
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
1’ ΓΚΟΛ (0-1): Με προβολή ο Ράπτης ανοίγει το σκορ μετά από πάσα του Πάνου, που έπιασε στον… ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων.
- Γυριστό σουτ του Ράπτη, ο Αναγνωστάκης αποκρούει.
- Καλό σουτ του Μορφέση, η μπάλα μόλις άουτ.
3’ ΓΚΟΛ (1-1): Αυτογκόλ του Ασημακόπουλου, μετά από λάθη στην άμυνα της Ολυμπιάδας και τελική παρέμβαση του Μορφέση.
- Σουτ άουτ του Ντάβιντ.
- Έξοδος του Αναγνωστάκη προ του Κωνσταντίνου.
- Σουτ του Κουβαρά, η μπάλα ψηλά άουτ.
- Απόκρουση του Βασιλόπουλου σε σουτ του Κουβαρά.
- Νέο καλό σουτ του Ντάβιντ άουτ.
- Ο Βασιλόπουλος μπλοκάρει φάουλ του Ντάβιντ.
- Ο Βασιλόπουλος διώχνει σε κόρνερ σουτ του Μορφέση.
- Μακρινό φάουλ του Πάνου, ο Αναγνωστάκης επεμβαίνει.
- Ωραίο «1-2» Μορφέση και Κουβαρά, ο πρώτος σουτάρει άουτ.
- Κίτρινη στον Κουβαρά για διαμαρτυρία.
- Προβολή από καλή θέση του Πάνου, η μπάλα άουτ.
- Απόκρουση του Αναγνωστάκη σε σουτ του Δ. Αλεξόπουλου.
- Ο Βασιλόπουλος σώζει καίρια κοντινό σουτ του Μορφέση.
16’ ΓΚΟΛ (2-1): Μετά από συνδυασμό με τον Ντάβιντ, ο Κάσσης κάνει καλό κοντρόλ και εξίσου καλό τελείωμα νικώντας τον Βασιλόπουλο.
- Σουτ του Ασημακόπουλου, ο Αναγνωστάκης αποκρούει.
- Δοκάρι ο Ασημακόπουλος μετά από ατομική ενέργεια.
- Ο Βασιλόπουλος αποκρούει 10μετρο του Κουβαρά και μετά επεμβαίνει ξανά σε προσπάθεια του Τανταρούδα.
20’ ΓΚΟΛ (2-2): Η Ολυμπιάδα κερδίζει φάουλ, εκτελεί ο Ασημακόπουλος και σκοράρει, καθώς εκμεταλλεύτηκε το κακό στήσιμο του τείχους.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
- Ο Βασιλόπουλος διώχνει σουτ του Μορφέση.
- Σούπερ ευκαιρία για τους «ήλιους» με δοκάρι σε εξ επαφής προσπάθεια του Ντάβιντ.
- Ο Βασιλόπουλος εκτινάσσεται και διώχνει σουτ του Ντάβιντ.
- Σουτ άουτ του Μορφέση.
26’ ΓΚΟΛ (2-3): Σούπερ ασίστ του Ασημακόπουλου στον Δ. Αλεξόπουλο, που νικάει τον Ζέρβα.
- Κίτρινη στον Σταματίου για μαρκάρισμα στον Ράπτη.
- Κίτρινη στον Ράπτη για μαρκάρισμα στον Σταματίου.
- Ατομική ενέργεια του Σταματίου, που σουτάρει άουτ.
- Δοκάρι του Ράπτη από κοντινή προσπάθεια.
- Απόκρουση Βασιλόπουλου σε βολέ του Κουβαρά μετά από κόρνερ.
- Ο Βασιλόπουλος διώχνει με τα πόδια προσπάθεια του Κουβαρά.
- Νέα μεγάλη επέμβαση του Βασιλόπουλου με βουτιά στα πόδια του Μορφέση.
- Σουτ άουτ του Τζούμπα μετά από αλλεπάλληλα κόρνερ.
- Παραμένει ανίκητος ο Βασιλόπουλος, που διώχνει σουτ του Ντάβιντ.
37’ Ο Γ.Σ. Ηλιούπολης αρχίζει να παίζει με πέμπτο παίκτη τον Ντάιβντ.
- Νέα απόκρουση του Βασιλόπουλου στον Κουβαρά.
38’ ΓΚΟΛ (2-4): Κλέψιμο για την Ολυμπιάδα, ο Ασημακόπουλος από μακριά και σε κενή εστία «κλειδώνει» το ματς.
- Ο Βασιλόπουλος διώχνει κοντινή κεφαλιά του Τζούμπα.
40’ ΓΚΟΛ (2-5): Γκολ καρμπόν του Κάρμη, που από μακριά και σε κενή εστία κάνει το 2-5.
* Στις φάσεις πλην των γκολ δεν αναφέρονται τα λεπτά, καθώς το ταμπλό του κλειστού δεν λειτουργούσε και η χρονομέτρηση γινόταν με ρολόι χειρός από τη γραμματεία.

Ταμείο
Και του πουλιού το γάλα… Τα σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» φημίζονται για την πληθώρα των αγαθών που πουλούν, γι’ αυτό έχει βγει και το σλόγκαν «και του πουλιού το γάλα»… Ωστόσο, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος για το μόνο που μπορεί πλέον να φημίζεται, είναι για την πληθώρα των αποκρούσεων που έκανε και βοήθησε έτσι τα μέγιστα τη «Σάντα» ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γ.Σ. Ηλιούπολης στα πλέι οφ.
Ο νεαρός πορτιέρο ήταν καταλυτικός και έσωσε πολλά σουτ αντιπάλων του. Έχοντας δεχτεί και εκείνο το γκολ στο πρώτο ματς από το απ’ ευθείας κόρνερ του Μορφέση, οι «ήλιοι» αναλώθηκαν και χθες σε αντίστοιχες προσπάθειες, που όμως πέρασαν αναξιοποίητες. Πολύ καλός ήταν ο Βασίλης Ασημακόπουλος, πέτυχε δύο κρίσιμα γκολ, ενώ είχε και την ασίστ στον Δημήτρη Αλεξόπουλο στο 3-2.
Από την πλευρά των ηττημένων έγιναν πολλά σουτ. Σε γενικές γραμμές δεν υστέρησε κανείς. Η αυταπάρνηση του Κουβαρά ήταν και πάλι παρούσα, καλός ο Μορφέσης έστω και αν έπαιζε με πόνους στον προσαγωγό από το ζέσταμα. Ουσιαστικός ο Τανταρούδας, εξαιρετικός ο Τζούμπα, καλοί οι Κάσσης και Σταματίου.

Γ.Σ. Ηλιούπολης – Ολυμπιάδα Α.Π. 2-5 (ημίχρονο 1-1): 1’ Ράπτης (0-1), 3’ Ασημακόπουλος αυτογκόλ (1-1), 16’ Κάσσης (2-1), 20’ Ασημακόπουλος (2-2), 26’ Αλεξόπουλος Δ. (2-3), 38’ Ασημακόπουλος (2-4), 40’ Κάρμης (2-5).
Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Αναγνωστάκης, Σταματίου, Κουβαράς, Μορφέσης, Κάσσης, Τανταρούδας, Ντάβιντ, Τζούμπα, Ζέρβας.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Α.Π.: Βασιλόπουλος, Κάρμης, Ασημακόπουλος, Πάνου, Ράπτης, Αλεξόπουλος Δ., Τυροβολάς, Κωνσταντίνου, Αλεξόπουλος Λ., Μαντούβαλος.
Κίτρινες: Σταματίου, Κουβαράς – Ράπτης.

 

→ Σε περίπτωση αντιγραφής και αναδημοσίευσης του παραπάνω άρθρου ή έστω στοιχείων αυτού, θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η πηγή και ως πηγή  θεωρείται το www.futsalhellas.com.

10/4/2012 – futsalhellas.com

 

Ομάδα

Β

Ν-Ι-Η

Γκολ

Αθήνα ΄90

52

17-1-2

123-43

Δούκας

49

16-1-3

126-57

Ολυμπιάδα Α.Π.

48

15-3-2

116-60

Ηνίοχος

42

13-3-4

121-96

Μινώταυρος

33

11-0-9

103-93

ΑΕΚ

28

9-1-10

102-83

Γ.Σ. Σαλαμίνας

16

5-1-14

84-139

Υπερίων

16

5-1-14

72-109

Νέο Ικόνιο

14

4-2-14

63-124

Αίας Παλλήνης

14

4-2-14

61-96

Ρέθυμνο

10

3-1-16

64-135

Σήμερα

25 / 05

No birthdays

Σύντομα

26 / 05

  • Μάριος Αναγνωστάκης-Ρέθυμνο
  • Σπύρος Μαυραγάννης

27 / 05

No birthdays



Περισσότερα βίντεο...