Ο Δούκας κατέκτησε το πρωτάθλημα την περασμένη Πέμπτη (26/5), επικρατώντας 3-1 της ΑΕΚ στη σειρά των τελικών. Ο προπονητής των μπλε, Γιάννης Μοστριός, φιλοξενήθηκε το πρωί της Κυριακής (29/5) στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή “Πρωινός Μπαλαδόρος” με τον Τάσο Επιτρόπου.

Ο κόουτς των μπλε έκανε μια αποτίμηση της σεζόν, αναφέρθηκε στην κλειστή σειρά τελικών με την Ένωση και στα στοιχεία που έδωσαν το τρόπαιο στην ομάδα του, είπε πως στο ποδόσφαιρο σάλας πάντα γίνονται κλειστές σειρές συναρπαστικών τελικών που αξίζει ο κόσμος και να αγκαλιάσει το άθλημα.

Από ‘κει και πέρα, ο Γιάννης Μοστριός μίλησε για τις ακαδημίες του Δούκα, την οργάνωση του συλλόγου, έκανε ειδική μνεία στους αθλητές που βγάζει και στα νεαρά παιδιά που παίρνουν ευκαιρίες, όπως ο ταλαντούχος Καράμπελας. Μάλιστα, είπε πως το κομμάτι της οργάνωσης είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον ΑΣΕΔ και βοηθάει τα μικρά παιδιά να αποκτήσουν την σωστή νοοτροπία.

Ακόμα, μίλησε για τους λόγους που θα πρέπει ο κόσμος να δώσει μια ευκαιρία στο ποδόσφαιρο σάλας, να παρακολουθήσει αγώνες και δη τους τελικούς, ώστε να πάρει μια γεύση από την ένταση, την ατμόσφαιρα, τον παλμό και το υψηλό επίπεδο που υπάρχει.

Εν ολίγοις, έστειλε ένα μήνυμα στο φίλαθλο κοινό να αγκαλιάσει τη σάλα, όχι μονάχα στους ποδοσφαιρικούς, διότι και λάτρεις άλλων αθλημάτων όπως το χάντμπολ και το μπάσκετ θα δουν το πόση τακτική υπάρχει, κάτι που και ο ίδιος αντιλήφθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε προπονητής.

Ο Τάσος Επιτρόπου υπενθύμισε ότι πέρυσι που ο τίτλος κατέληξε και πάλι στον Δούκα, έγινε μονάχα ένας αγώνας, ενώ φέτος πραγματοποιήθηκε όλη η σειρά και μάλιστα ήταν συναρπαστική. Πάντα άλλωστε οι τελικοί στη σάλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και στο ποια ομάδα είναι καλύτερη σε συγκεκριμένες στιγμές των αγώνων και πιο συγκεντρωμένη και αποτελεσματική.

Η μεταξύ τους συζήτηση διήρκησε λίγο πάνω από 16 λεπτά, ενώ να τονίσουμε πως στην εκπομπή του Τάσου Επιτρόπου στο κρατικό ραδιόφωνο είχαν φιλοξενηθεί οι Γιάννης Μοστριός και Γιάννης Ζιάβας πριν τους τελικούς για να μιλήσουν για τα ματς και τα δομικά προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό futsal.

Αυτή τη φορά, ο Γιάννης Μοστριός μίλησε για το πώς έφτασε ο Δούκας στον τίτλο, εκμεταλλευόμενος και τα προβλήματα απουσιών της ΑΕΚ, αλλά και στα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον Δούκα ως σωματείο.

Τέλος, έγινε αναφορά και στο ΔΑΪΣ, το οποίο είδε την οροφή του να κατεδαφίζεται στις ισχυρές χιονοπτώσεις της Αθήνας, αφήνοντας… άστεγο τον σύλλογο. Αυτό, όπως είπε ο κόουτς των μπλε, επηρεάζει και την προετοιμασία, πέρα από το ότι η ομάδα έχασε τη φυσική της έδρα για άγνωστο διάστημα.