Εν όψει της έναρξης του Κυπέλλου Ελλάδος το προσεχές σαββατοκύριακο το FutsalHellas συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα του Kαρπενήσι Futsal, Δημήτρη Κολλημένο, για να μας δώσει τον παλμό από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας όπου τον τελευταίο χρόνο το futsal γίνεται ολο ένα και πιο αγαπητό στην τοπική κοινωνία μέσα από τις δράσεις των υπευθύνων της ομάδας. Ο κ.Κολλημένος είναι από τα ιδριτικά μέλη της ομάδας καθώς επίσης και στατιστικολόγος ενώ την περασμένη χρονιά συμμετείχε και ως παίχτης.

Η ομάδα του Καρπενησίου αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν πειραματικά στο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο δεν τους άφησε να εξαργυρώσουν την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία που είχαν καθόλη την διάρκεια της χρονιάς καθώς τερμάτισαν στην δέυτερη θέση, σε ισοβαθμία με την Κόμπρα, αλλά δεν είχαν δικαίωμα ανόδου στην Stoiximan Futsal Super League. Φέτος λοιπόν οι άνθρωποι του συλλόγου φρόντισαν έτσι ώστε η ομάδα να μπορέσει να θέσει εξ αρχής υψηλούς στόχους σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν και φυσικά να διεκδικήσουν την πολυπόθητη άνοδο.

Σε ότι αφορά την προετοιμασία και τους στόχους της ομάδας ο κ. Κολλημένος μας είπε:«Η προετοιμασία μας άρχισε προς το τέλος του Αυγούστου, πρώτα σε ανοιχτό γήπεδο και εν συνεχεία στο κλειστό γυμναστήριο του προπονητικού κέντρου, που αποτελεί τη φυσική έδρα της ομάδας. Δώσαμε μάλιστα ήδη και έναν φιλικό αγώνα με την ομάδα της Λάρισας, καθώς η χιλιομετρική απόσταση Καρπενησίου-Αθήνας εμποδίζει τη διεξαγωγή και άλλων δυνατών παιχνιδιών. Πιστεύω ότι στην πρεμιέρα του κυπέλλου και του πρωταθλήματος οι παίχτες μας θα είναι απόλυτα έτοιμοι, ακολουθώντας τις οδηγίες του ακούραστου προπονητή μας κ. Δημήτρη Αντωνίου και έχοντας συνειδητοποιήσει τους στόχους μας, που είναι η άνοδος στη Futsal Super League και μια καλή πορεία στον θεσμό του κυπέλλου μέσα από καλό ποδόσφαιρο και πάντοτε στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι.»

Γνωστό είναι πως η Futsal League και φέτος θα έχει πολλες δυσκολίες όχι μόνο λόγω επιπέδου, με πολλές ομάδες να επιθυμούν την άνοδο, αλλά και εξ αιτίας των μετακινήσεων σε συνδυασμό με τις  ιδιαίτερες συνθήκες λόγω Covid-19. Παρ’όλα αυτά ο γενικός γραμματέας του Καρπενησίου μας δήλωσε τα εξής:«Στην περίπτωση μας ισχύει απόλυτα η φράση…κάθε αρχή και δύσκολη. Η Β΄ Εθνική είναι μια κατηγορία που έχει «παγίδες» και είναι επιτακτικό να είσαι συνεχώς συγκεντρωμένος και οργανωμένος σε όλους τους τομείς. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε φροντίσει οι διοικούντες, ώστε να υπάρχει βάθος στο ρόστερ, το οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατάσταση εντός ή εκτός έδρας. Το διοικητικό συμβούλιο με «κεφαλή» τον εμπνευστή του συλλόγου Νίκο Κωστή, τον Βασίλη Κωστόπουλο, τον Κώστα Αλαφροπάτη και τον Κώστα Κοναιβίτη καταβάλλει άοκνες προσπάθειες σε όλους τους τομείς, ώστε να είναι όλα στην εντέλεια.»

Σε ότι αφορά το πλάνο ανάπτυξης των ακαδημιών του συλλόγου δήλωσε:«Φυσικά και υπάρχει πλάνο για τη δημιουργία ακαδημιών, καθώς ο πρωταρχικός στόχους του αθλητισμού και ειδικά του ερασιτεχνικού είναι να φέρνει τα νέα παιδιά στο γήπεδο. Βήμα-βήμα θα ενισχύσουμε και το συγκεκριμένο κομμάτι, ώστε να υπάρχει παρόν και μέλλον στην ομάδα.»

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αποδοχή του αθλήματος αλλά και του συλλόγου από την τοπική κοινωνία μας απάντησε «Ο κόσμος του Καρπενησίου βρίσκεται δίπλα μας, καθώς και οι φορείς, Δήμος Καρπενησίου, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η ΕΠΣ Ευρυτανίας, χορηγοί τους οποίους ευχαριστούμε. Φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δυστυχώς δεν θα έχουμε φιλάθλους, παρόλα αυτά ελπίζουμε ότι μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης να τους έχουμε κοντά μας. Η προβολή του αθλήματος και πιο συγκεκριμένα της πόλης του Καρπενησίου ενδυναμώνεται σε μεγάλο βαθμό μέσα από την ομάδα σάλας. Θέλουμε μέσω του συλλόγου η πόλη μας να φτάσει ψηλά αθλητικά, καθώς ποτέ δεν έχει εκπροσωπηθεί σε τέτοιο επίπεδο. Παράλληλα να ευχαριστήσουμε την ΠΕΠΣΣ για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας, εσάς για τη συνεχή προβολή και το ενδιαφέρον για την ομάδα μας, να καλωσορίσουμε τους νέους συλλόγους της σάλας και να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους από την επαρχία. Θα είμαστε δίπλα τους, ώστε να ξεκινήσουν την προσπάθεια τους.»

Τέλος του ζητήσαμε να μας πει αν και υπό ποιές συνθήκες θα μπορούσε το Καρπενήσι να φιλοξενήσει στο μέλλον ενα Final 4 Κυπέλλου στην όμορφή πόλη του μας είπε χαρακτηριστικά:«Φυσικά και μπορεί! Μάλιστα έχει υπάρξει ανεπίσημη πρόταση στην Εθνική Σάλας να πραγματοποιήσει και μίνι προετοιμασία της πόλης μας, ενώ θα εξεταστεί σίγουρα και μια μεγάλη διοργάνωση και στο Futsal, όπως έχει συμβεί σε άλλα αθλήματα. Η Ευρυτανία έχει όλες τις προδιαγράφες, για να φιλοξενεί σπουδαία events, όπως έχει κάνει και κατά το παρελθόν: Γηπεδικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, άψογο κλίμα, φιλόξενους ανθρώπους, καθαρό αέρα και κανένα κρούσμα Covid-19 για την ώρα. Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι ομάδες ανυπομονούν να αγωνιστούν στο κλειστό μας γυμναστήριο, στο οποίο έχουν προπονηθεί Εθνικές Ομάδες και σπουδαίοι αθλητές κατά το παρελθόν. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι στην πόλη μας και ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, που είναι κοντά μας για μια τέτοια προοπτική.!»

Χθες με ανακοίνωσή του στα, ιδιαίτερα δραστήρια, social media ο σύλλογος του Καρπενησίου παρουσίασε την λίστα με τους παίχτες αλλά και αυτή με τα μέλη της διοίκησης και το προπονητικό επιτελείο:


Φώτης Μακρής Τερματοφύλακας, 34
Γιώργος Καλύβας Τερματοφύλακας, 35
Βασίλης Δόσης Τερματοφύλακας, 37
Στάθης Φακίτσας Τερματοφύλακας, 35
Γιώργος Μαντέκας Αμυντικός, 33
Φώτης Ζαχαράκης Αμυντικός, 30
Πάνος Αζακάς Αμυντικός, 29
Μάριος Πατρώνης Αμυντικός, 18
Αλέκος Οικονόμου Αμυντικός, 37
Αντώνης Ζαχαρόπουλος Αμυντικός, 24
Άγγελος Παχής Φτερό, 25
Σάκης Τσιλίκας Φτερό, 41
Μάκης Κωστής Φτερό, 38
Γιάννης Τσούκας Φτερό, 17
Γιάννης Φλωράκης Φτερό, 40
Άλεξ Μπακαλίδης Φτερό, 39
Χρήστος Γενιτσαρόπουλος Φτερό, 31
Δημήτρης Κατσαδούρος Πίβοτ, 31
Κώστας Μπουμπουρής Πίβοτ, 36
Κωστής Αλαφροπάτης Πίβοτ, 35
Θωμάς Σκοτίδας Πίβοτ, 27

 


Πρόεδρος – Νίκος Κωστής
Αντιπρόεδρος-Διευθυντής Μάρκετινγκ – Βασίλης Κωστόπουλος
Γενικός Γραμματέας-Στατιστικολόγος – Δημήτρης Κολλημένος
Ταμίας – Κωστής Αλαφροπάτης
Μέλος-Εκπρόσωπος Ομάδας – Κώστας Κονιαβίτης
Νομικός Σύμβουλος – Αλέκος Οικονόμου
Στρατηγικός Σύμβουλος – Γιάννης Χάσκος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας – Παναγιώτης Καραγιάννης
Γενικός Αρχηγός – Γιώργος Κρασιάς

Προπονητής – Δημήτρης Αντωνίου
Γυμναστές – Μάκης Τριανταφύλλου, Βασίλης Δόσης
Προπονητής Τερματοφυλάκων Στάθης Φακίτσας
Φροντιστής – Πάνος Οικονόμου

Υπεύθυνος Social Media – Βαγγέλης Πεταρούδας
Φωτογράφοι – Φώτης Ζαχαράκης, Χρήστος Ζαλοκώστας
Επιχειρησιακός Υπεύθυνος – Γιώργος Πρασσάς
Υπεύθυνος Γηπέδου –  Σεραφείμ Λερογιάννης
Ιατρός Αγώνα – Γιάννης Σβερώνης