Ο Θωμάς Πάνου είναι μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του ποδοσφαίρου σάλας στη χώρα μας. Μια ζωή υπηρετεί το άθλημα και ακόμα και σήμερα, στα 37 του χρόνια, συνεχίζει την πορεία του με την Ολυμπιάδα Αγίας Παρασκευής, την ομάδα που τον έχει “στιγματίσει” και συνέδεσε μαζί της τ’ όνομά του.

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει από το “Futsal History X” και μοιράστηκε μαζί μας τις δικές του στιγμές που δεν μπορεί να ξεχάσει. Δυσκολεύεται να κάνει… ξεσκαρτάρισμα στο μυαλό του, διότι δεν είναι μόνο ένα ματς που δεν ξεκολλάει από το μυαλό του. Εντούτοις, ξεχώρισε αυτό που ο ίδιος είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά.

“Το μόνο ματς που θα αναφέρω με δική μου σημαντική συνεισφορά από μεριάς σκοραρίσματος, είναι η ανατροπή από 1-4 σε 5-4 μέσα σε 10 λεπτά εναντίον του Αθήνα ’90 το 2012, με αυτή την ήττα να είναι και η μοναδική για τους μετέπειτα πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι λόγοι που θυμάμαι έντονα αυτό το ματς είναι αρκετοί. Μαζί με τον Βεργίτση είχαμε αναλάβει παίκτες-προπονητές εκείνη την χρονιά, πράγμα που έκανε τον ρόλο μας αρκετά δύσκολο, ήταν επίσης η χρονιά που είχαμε χάσει τον Μπάρδη με κάταγμα κνήμης περόνης και επίσης με χατ τρικ βοήθησα και εγώ από την μεριά μου τους συμπαίκτες μου για μια ανατροπή που δεν γίνεται κάθε μέρα!

Αδικώ το πρώτο διπλό στην Πολιτεία το 2007 με 4-6 και έναν Δελλαπόρτα δαιμονισμένο με χατ τρικ σε εκείνο το ματς, αλλά πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετάσχουν σε αυτή την στήλη θα έχουν πάρα πολλά ματς και πολλές ιστορίες που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις, καθώς είναι κομμάτι της ιστορίας του καθενός αλλά και του ελληνικού Futsal!”, είπε αρχικά στο Futsalhellas.com ο Πάνου.

Από εκεί και πέρα, ήθελε να αναφερθεί και σε άλλα παιχνίδια, τα οποία για τον ίδιο έχουν ξεχωριστή σημασία και δεν ξεχνιούνται εύκολα. “Δεν ξέρω αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον αγώνα από αυτούς που έχουν μείνει χαραγμένοι στην μνήμη μου και μου προκαλούν ακόμα και τώρα που τους βλέπω απίστευτα συναισθήματα! Θα κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον τελικό κυπέλλου του 2014 που κερδίσαμε στην παράταση την Αθήνα ’90 με 3-1”.

Ο Πάνου συνέχισε με “τον τρίτο τελικό το 2016 και το break στα πέναλτυ μέσα στην Πολιτεία με τεράστιο Μπάρδη”.

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε “στην μεγάλη ανατροπή με buzzer beater του Ασημακόπουλου επί του Υπερίωνα στον πρώτο ημιτελικό του 2015 με 7-6”.

Τέλος, έκανε ειδική μνεία “και στην πρόκριση της καλύτερης φουρνιάς παιχτών στην Εθνική ομάδα κατά την γνώμη μου (δεν αναφέρομαι μόνο στους 15 που ήταν εκεί), στο Μπλαγκόεβγκραντ στην Βουλγαρία το 2013, που μας έδωσε την δυνατότητα να παίξουμε εναντίων του Ricardinho και του Peric!”

Μάλιστα, έχει και ενθύμια από εκείνο το παιχνίδι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Futsal History X: Ο Κώστας Σταματίου και το Κύπελλο με την Ηλιούπολη

Futsal History X: Ο Μουρδουκούτας δεν ξεχνά το χειροκρότημα των Ισπανών

Futsal History X: Ο Χρήστος Αχής θυμάται όταν κατέβασε ρολά στη Ρουμανία

Futsal History X: Ο πολυνίκης Μπεγκάι θυμάται μια ήττα που τον πίκρανε

Futsal History X: Ο Ηλιάδης θυμάται το 3Χ3 στη Μάλτα και τη μάχη με την Αλμάτι

Futsal History X: Ο Δημήτρης Βεργίτσης θυμάται

Futsal History X: Mανώλης Συλιγνάκης και το Κύπελλο με Πλάτωνα