Ο Άλκης Βανδώρος αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της ελληνικής σάλας. Υπήρξε ένας πολύ ικανός παίκτης, που μαζί με την χρυσή φουρνιά του Δούκα, κέρδισε και Πρωτάθλημα και Κυπελλο, αλλά κυρίως συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξη του αθλήματος στην χώρα μας. Μετέπειτα, ως προπονητής και παράγοντας του Δούκα οδήγησε την ομάδα του εκτός γραμμών σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο ίδιος ξεκίνησε να παίζω μπάλα στην Αλανα με τον γείτονά του, Χρήστο Πάνου. Στην συνέχεια έπαιξε εφηβικό στα Βριλήσσια μέχρι που πήρε μεταγραφή στο Χαλάνδρι, αλλά σταμάτησε αμέσως και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ μέχρι τα 24 του, αλλά και εκεί κατάλαβε πως δεν θα ψηλώσει τελικά. Ο ίδιος τα έχει πει σε συνέντευξη που είχε δώσει παλαιότερα στο Futsalhellas.com.

Η πρώτη του επαφή με την σάλα, ήταν στα 25 του, όπου ένας φίλος του, ο Βαγγέλης Ζάχος, τον πήγε σε ένα τουρνουά στο calcetto και από εκεί ξεκίνησε στη Σαλα το 1996.  Το 2001 πήρε μεταγραφή από το calcetto στον Δούκα, όπου και παρέμεινε για πάρα πολλά χρόνια. Στη διάρκεια της πορείας αυτής έπαιξε παράλληλα και τέσσερα χρόνια στην Βοιωτία (Λειβαδιά) σε 11άρι. Δεν θα μπορούσε να λείπει, λοιπόν, από τη στήλη “Futsal History X”.

“ΠΗΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΤΥΧΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ”

“Δεν θα ξεχάσω τον τελικό Κυπέλλου του Δούκα με το Κερατσίνι στο Λαύριο το 2003, όπου νικήσαμε στην παράταση με 5-4 και πήραμε το τρόπαιο. Για το Κερατσίνι ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός τελικός που είχε παίξει στη σάλα. Θυμάμαι ότι έκανε πολλή ζέστη, είχαμε φτάσει παράταση, οδεύαμε στα πέναλτι και θυμάμαι δυο στιγμές.

Σαν μακροβούτι που παίρνεις ανάσα και βουτάς, εγώ πήρα μια προσπάθεια πεθαμένος από την κούραση και τελικά πέτυχα το γκολ και κατακτήσαμε το Κύπελλο. Μοναδική στιγμή για όλους μας και για μένα.

Το δεύτερο πράγμα που θυμάμαι, είναι τον πρόεδρο, τον αείμνηστο Γιάννη Δούκα, να του πηγαίνω το Κύπελλο στην εξέδρα και να τρέμει από χαρά και από αγωνία προφανώς λόγο των παρατάσεων και της όλης έντασης από την εξέλιξη του αγώνα”, μας είπε αρχικά ο Άλκης Βανδώρος.

“Αντίπαλοί ήταν ο Σοϊλεμές, ο Ζάχος και άλλοι. Είχε καλή ομάδα το Κερατσίνι, πολλοί 11άρηδες και καλοί. Εμείς κλασικοί και με πιτσιρίκια στο ρόστερ. Μαζί μας και ο Κώστας Λεκάκος που μας άφησε νωρίς, όπως κ ο Νικολάου αργότερα για τους ίδιους λόγους”, ανέφερε ακόμα στην εξιστόρηση του αγώνα που του έχει μείνει στο μυαλό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Futsal History X: Ο Κώστας Σταματίου και το Κύπελλο με την Ηλιούπολη

Futsal History X: Ο Μουρδουκούτας δεν ξεχνά το χειροκρότημα των Ισπανών

Futsal History X: Ο Χρήστος Αχής θυμάται όταν κατέβασε ρολά στη Ρουμανία

Futsal History X: Ο πολυνίκης Μπεγκάι θυμάται μια ήττα που τον πίκρανε

Futsal History X: Ο Ηλιάδης θυμάται το 3Χ3 στη Μάλτα και τη μάχη με την Αλμάτι

Futsal History X: Ο Δημήτρης Βεργίτσης θυμάται

Futsal History X: Mανώλης Συλιγνάκης και το Κύπελλο με Πλάτωνα

Futsal History X: Ο Πάνου εξιστορεί μια μεγάλη ανατροπή και άλλες μαγικές στιγμές

Futsal History X: Ο Γκαϊφύλλιας δεν ξεχνά έναν τελικό που τον στιγμάτισε

Futsal History X: Απολαυστική αφήγηση του Γιάννη Ζιάβα με μπόλικο θέαμα και… ένταση!

Futsal History X: O Γρηγόρης Γκουγκουλίτσας μάς γυρνάει στα πρώτα χρόνια