Ο Δούκας αύριο(24/8) έχει ραντεβού με την ιστορία, καθώς για πρώτη φορά βρίσκεται κοντά σε πρόκριση στο main round του UEFA Futsal Champions League. Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς, όσους ακριβώς έχει και η Λινζ.

Παρακάτω θα δούμε όλα τα πιθανά σενάρια πρόκρισης του ΑΣΕΔ και φυσικά το ενδεχόμενο να περάσει και ο 2ος του Group G.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΔΟΥΚΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

Στην περίπτωση που ο Δούκας και η Λινζ κερδίσουν ΑΠΟΕΛ και Ενκάμπ, αντίστοιχα, θα προκριθεί ως πρώτη η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων, αφού στο μεταξύ τους παιχνίδι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 4-4. Το συγκρότημα του κ. Ρούπτσου βρίσκεται στο +4 ενώ η Λινζ στο +1, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο αν οι Πρωταθλητές Αυστρίας νικήσουν την ομάδα της Ανδόρρας με μεγάλη διαφορά τερμάτων έχουν ελπίδες πρόκρισης. Το γεγονός αυτό χρίζει αυτομάτως τον Δούκα φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Επίσης, αν ο Δούκας κερδίσει τους Κύπριους και η Λινζ αναδειχθεί ισόπαλη ή χάσει από την Ενκάμπ τότε η θέση του στο main round είναι εξασφαλισμένη.

Πιθανή βαθμολογία(Νίκη Δούκα – Νίκη Λινζ)

ΔΟΥΚΑΣ 7
ΛΙΝΖ 7
ΕΝΚΑΜΠ 3
ΑΠΟΕΛ 0

Πιθανή βαθμολογία(Νίκη Δούκα – Ισοπαλία Λινζ)

ΔΟΥΚΑΣ 7
ΛΙΝΖ 5
ΕΝΚΑΜΠ 4
ΑΠΟΕΛ 0

Πιθανή βαθμολογία(Νίκη Δούκα – Ήττα Λινζ)

ΔΟΥΚΑΣ 7
ΕΝΚΑΜΠ 6
ΛΙΝΖ 4
ΑΠΟΕΛ 0

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΔΟΥΚΑ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

Ακόμη και αν ο ΑΣΕΔ δεν καταφέρει να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ και περιοριστεί στην ισοπαλία, οι ελπίδες του για πρόκριση στο main round παραμένουν “ζωνταντές”. Αυτό θα γίνει αν η Λινζ στο έτερο ματς του ομίλου πάρει το “Χ” από την ομάδα του Σαβιόλα. Έτσι, Δούκας και Λινζ θα έχουν από 5 βαθμούς και τότε η διαφορά τερμάτων σίγουρα ευνοεί τους Πρωταθλητές Ελλάδος και τους δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Πιθανή βαθμολογία

ΔΟΥΚΑΣ 5
ΛΙΝΖ 5
ΕΝΚΑΜΠ 4
ΑΠΟΕΛ 1

Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην των παραπάνω, ο ΑΣΕΔ δεν θα μπορέσει να περάσει απευθείας ως πρώτος, ελπίζοντας πως θα διεκδικήσει την πρόκριση ως ο καλύτερος δεύτερος από όλους τους ομίλους.

Παρακάτω θα βρείτε την κατάταξη των καλύτερων δεύτερων μέχρι χθες(22/8):