Ένα πολυ ενδιαφέρον παιχνίδι έγινε την Δευτέρα (25/11) μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιάδας, με τους φιλοξενούμενους να σπάνε την εδρα και να παίρνουν ενα σπουδαίο διπλο. Η ηττα αυτή της ΑΕΚ δίνει μια άγρια ομορφιά στο πρωτάθλημα, και ανανεώνει την αγωνία για την κατάκτηση της πρωτης θέσης. Οι ομάδες που φιγουράρουν στην πρώτη 4αδα, εχουν όλες πλέον χάσει βαθμούς, πραγμα που δείχνει οτι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και υψηλες προσδοκίες για το φετινό πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε φλύαρη και χωρίς συγκεντρωση αν και κυριάρχησε απο πλευράς κατοχής. Δεν έδωσε αρκετή προσοχή στην κλειστή αμυνα της αντιπάλου, δεν εγινε όσο πρέπει απειλητική, αλλά αγνόησε και το παιχνίδι αντεπιθέσεων που έπαιξε η Ολυμπιαδα απο νωρίς. Δεχτηκε 2 γκολ στο πρωτο δεκάλεπτο, και δεν επανήλθε στο παιχνίδι στην ουσία ποτέ. Αν και πίεσε σε όλο το γήπεδο, δεν επέβαλλε το παιχνίδι της, δεν βρήκε εύκολες φάσεις, και αφησε χώρους για να αναπτυχθεί ο αντίπαλος.

Συγχαρητηρια για το fair play που επέδειξε στο 2-4 μετά απο γκολ του Ντατη, σε φάση όπου έπρεπε να δοθεί η μπαλα στους φιλοξενουμενους. Περνάει μια περίοδο που λογικά θα κάνει κοιλιά, η χρονιά της είναι ήδη μεγαλη και χρειαζεται διαχείριση απο πλευράς ξεκουρασης και τραυματισμών. Η Ολυμπιάδα έδειξε πολύ καλα αμυντικά στοιχεία, κλειστή άμυνα με πολύ πάθος και προσήλωση. Αντιμετώπισε το παιχνίδι όπως όλα σχεδόν τα ντερμπυ (σε όλα εχει σταθεί εξαιρετικά) και εδειξε οτι φετος ειναι ενα πολυ δυνατό σύνολο.

Έδειξε τασεις αυτοκτονίας στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, με το γκολ που δέχτηκε απο ασυνεννοησία σε 5ο παικτη (που δεν έπαιζε και τοσο καλα η ΑΕΚ), αλλά και το τελευταίο σουτ που επέτρεψε και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το παιχνίδι στην εκπνοή. Με το ψηλό σχήμα που παιζει με Φλώρο, Αλεξόπουλους και Τσατσούλη, κλείνει καλά το passing game των αντιπάλων της, και αναγκάζει σε μακρινά σουτ που δεν απειλούν ιδιαίτερα τον Στολη.

Αυτο δίνει ασφάλεια στην άμυνα και αναγκάζει τον αντίπαλο να αυτοσχεδιάσει για να διασπάσει μια τόσο συμπαγή άμυνα. Με τις ξαφνικές αντεπιθέσεις της, καταφέρνει να απειλεί και επιθετικά, κάτι που δεν κανει τόσο καλα αντίστοιχα σε στημένες άμυνες. Θα είναι μια ομάδα που με λίγη προσοχή εχει τα φόντα να φτάσει ψηλά φέτος.