Έτοιμη να γράψει μια ακόμη χρυσή σελίδα είναι η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σάλας, η οποία έχει στη φαρέτρα της το 3-3 του πρώτου αγώνα στο Αθλητικό Κέντρο Gazanfer Bilge του Πανεπιστημίου Kocaeli και θα προσπαθήσει αύριο (10/11, 19:00) στο ΔΑΪΣ να περάσει από τα playoffs των προκριματικών του UEFA Futsal EURO 2022 και να συνεχίσει την περιπλάνησή της στην διοργάνωση με απώτερο στόχο την πρόκριση στα τελικά για πρώτη φορά.

Η εικόνα του πρώτου αγώνα φανερώνει ότι η γαλανόλευκη του Γιάννη Ζιάβα έχει όλα τα φόντα να πάρει το εισιτήριο, αρκεί να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη, σοβαρή, μελετημένη και να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αντιπάλων. Οι Τούρκοι είναι επικίνδυνοι, χρειάζονται μεγάλη προσοχή, αλλά σε καμία των περιπτώσεων φόβο, διότι η Εθνική μας έδειξε ότι δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν. Μονάχα τον δικό της κακό εαυτό.

Οι νικητές όλων των playoffs θα πλαισιώσουν τους νικητές των προκριματικών (Bosnia and Herzegovina, Belgium, Poland, Albania, Hungary, Georgia, Latvia, Moldova, Norway) και τις ομάδες που αυτόν τον καιρό αγωνίζονται στα FIFA Futsal World Cup elite-round (Azerbaijan, Belarus, Croatia, Czech Republic, Finland, France, Italy, Kazakhstan, Portugal, Romania, Russia, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Ukraine) στους ομίλους της προκριματικής φάσης.

Οι αγώνες αυτοί θα γίνουν για πρώτη φορά σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις, σε 6 διαδοχικές αγωνιστικές όμοιες με αυτές του Champions League του κλασσικού ποδοσφαίρου μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου 2021 (κορονοϊού επιτρέποντος). Μια ενδεχόμενη πρόκριση πάντως θα δημιουργήσει (ευχάριστους σίγουρα) μπελάδες στον προγραμματισμό της χρονιάς, καθώς θα προστεθούν έξι αγωνιστικές ημέρες στις οποίες δεν θα γίνουν αγώνες πρωταθλήματος που σε συνδυασμό με το κενό που δημιουργεί το lockdown που διανύουμε, στριμώχνει πολύ την δράση εντός των τειχών.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Εθνική μας που θα παλέψει να γράψει μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του futsal στην χώρα μας και να μας κάνει υπερήφανους. Έχει ανάγκη η ελληνική σάλα μια μεγάλη επιτυχία, ειδικά αν αυτή έρθει απέναντι στη γειτονική Τουρκία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής και οι παίκτες είναι δεδομένο πως θα τα δώσουν όλα για την πολυπόθητη πρόκριση.

Να τονιστεί πως με συντονισμένες ενέργειες της ΠΕΠΣΣ ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 1HD και από το κανάλι της COSMOTE στο YouTube. Φυσικά, εξυπακούεται πως λόγω κορονοϊού δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στην κερκίδα για να εμψυχώσουν τους διεθνείς μας.

Καλή επιτυχία, Ελλάδα!