Στον 6ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2024 κληρώθηκε η Εθνική Ανδρών, η οποία θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Εσθονία, την Ελβετία και την Μολδαβία.

Στον προκριματικό γύρο συμμετέχουν 24 ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης σε 6 ομίλους, από τους οποίους θα προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης οι πρώτες και οι δεύτερες όλων των γκρουπ (συνολικά 12).

Οι αγώνες του ομίλου της Εθνικής θα φιλοξενηθούν από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μολδαβίας κατά το διάστημα 4-13 Απριλίου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Ζιάβας, σχολίασε: “Για μια χώρα όπως εμείς, που βρισκόμαστε χαμηλά στη βαθμολογία της UEFA, καμία κλήρωση δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είναι χειρότερη με βάση τους άλλους ομίλους. Το θετικό στοιχείο είναι ότι η Μολδαβία, που θα διοργανώσει το τουρνουά, είναι η καλύτερη ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι το πλεονέκτημα της έδρας δεν θα το έχει καμία από τις άλλες δύο αντιπάλους μας, με τις οποίες θα διεκδικήσουμε την πρόκριση.

Με την Μολδαβία αγωνιστήκαμε και στο προηγούμενο τουρνουά και ξέρουμε τι περιμένουμε. Για την Εσθονία δεν έχουμε πολλά στοιχεία επί του παρόντος και θα αναλύσουμε το παιχνίδι της. Την Ελβετία τη γνωρίζω, άλλωστε αγωνίζεται και ένας Έλληνας, ο Μαρκογιαννάκης. Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη ομάδα, με μεγάλη διεθνή εμπειρία”.

Αναλυτικά η κλήρωση:

1ος Όμιλος
Γερμανία
Γιβραλτάρ
Σαν Μαρίνο
Μαυροβούνιο

2ος Όμιλος
Νορβηγία
Μάλτα
Κύπρος
Δανία

3ος Όμιλος
Βουλγαρία
Σκωτία
Αρμενία
Κόσοβο

4ος Όμιλος
Λιθουανία
Βόρ. Ιρλανδία
Ισραήλ
Τουρκία

5ος Όμιλος
Αυστρία
Σουηδία
Ανδόρα
Αλβανία

6ος Όμιλος
Μολδαβία
Ελλάδα
Ελβετία
Εσθονία