Dimitri Nicolaou

Το Futsalhellas προσφέρει την δυνατότητα στους Ελληνες προπονητές και τερματοφύλακες, να εκπαιδευτούν στη πιο καιρια θέση του αθληματος!

Editorial

Σήμερα

22 / 08

No birthdays

Σύντομα

23 / 08

No birthdays

24 / 08

  • Απόστολος Αποστολόπουλος-Αίας
  • Κωνσταντίνος Κάτης-Υπερίων
X
EDITORIAL 2017

Ξεκινάει ακόμα μια χρονιά στο ποδόσφαιρο Σάλας, με πολλές φιλοδοξίες για πιο δυνατό και συναρπαστικό πρωτάθλημα. Μετά τους σπουδαίους τελικούς που παρακολουθήσαμε τον Μάιο μεταξύ Αθήνας 90 και Ολυμπιάδας, πολλά έχουν γίνει που προδικάζουν μία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα χρονιά.

Μεταγραφικά νέα

Οι περισσότερες ομάδες ενισχύθηκαν πραγματοποιώντας μεταγραφές ή τροποποιήσεις του ροστερ τους, που τους ανανέωσαν σημαντικά. Ξεκινώντας από την ισόβια πρωταθλήτρια Αθήνα 90, το ρόστερ παραμένει πολύ δυνατό, με τους έμπειρους Μπεγκάι, Ντάρλα, Μουρδουκούτα, Γκαιφύλια, να οδηγούν πλέον την ομάδα. Το πιο σπουδαίο γεγονός ήταν ασφαλώς η μετακίνηση σημαντικής μερίδας των παικτών της Αθήνας 90 στην ΑΕΚ futsal. Έκει ξανά έσμιξαν με τον πρώην προπονητή Α.Μπελτσίδη ο οποίος μαζί με τον κορμό των παικτών του Υπερίωνα και τους έμπειρους Δελαπόρτα(από Δούκα) και Ασημακόπουλο (απο Ολυμπιάδα)θα δημιουργήσει ένα ισχυρότατο σύνολο.

Η δευτεραθλήτρια Ολυμπιάδα θα είναι και πάλι μία υπολογίσιμη δύναμη, με νέο προπονητή τον Σταύρο Ράπτη και τους έμπειρους Πάνου, Τρουλιτάκη, Αλεξόπουλο, Κάρμη θα επιχειρήσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα που τόσο κοντά έφτασε να κερδίσει πέρυσι.

Ο Δούκας είναι σαφώς ενδυναμωμένος σε σχέση με πέρσι. Κρατώντας τον κορμό με Κονδυλάτο, Μάλοβιτς, Κουβαρά, Σταυρακόπουλο και τις προσθήκες Κωνσταντίνου, Καραβίδα και των Βραζιλιάνων Medeiros και Νeutzling, η ομάδα των εκπαιδευτηρίων θα είναι από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Ο Υπερίων με νέο προπονητή τον Γιώργο Δρυμώνα και ανανεωμένο ρόστερ αναμένεται να χτίσει καινούργιες βάσεις και να έχει νέο πρόσωπο.

Ο Μινώταυρος με ηγέτη τον αρχηγό του Φιλίππου, θα είναι αξιόμαχος όπως πάντα, ιδιαίτερα στην έδρα του.

Ο Πρώτεας του Π.Μπαλαφα έχει πλέον πολύ βάθος με νέο αίμα στην σύνθεσή του και θα είναι μία πολύ υπολογίσιμη δύναμη, ικανή να φτάσει ψηλά και φέτος. Μάνος, Στολης, Κολυμπίρης, Σιδηρόπουλος θα ηγηθούν της προσπάθειας για την κορυφή του πρωταθλήματος.

Το Ν.Ικόνιο του Θ.Ζάχου πλαισιώθηκε από ακόμα περισσότερα ταλεντάκια και με ηγέτη τον διεθνή Κατεβτσιάν θα επιδιώξει κάτι καλύτερο από πέρσι.

Σαλαμίνα, Ερμής και Ταραχή θα βασιστούν στον περσινό κορμό τους για να σώσουν γρήγορα την κατηγορία και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο.

Στα αρνητικά του αθλήματος, η απόφαση της ομάδας του Ρεθύμνου, να μην συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα λόγω οικονομικών δυσκολιών, μία χρονιά μετά την σπουδαία προσπάθεια που έκανε να ανεβεί και πάλι στα μεγάλα σαλόνια. Μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη που πρέπει να λυθεί από το σύνολο της Ελληνικής Σάλας αν θέλουμε να μιλάμε για Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά κυριότερα αν θέλουμε να κρατήσουμε στον χώρο ανθρώπους που αποδεδειγμένα αγαπούν το άθλημα.

Το πρωτάθλημα ξεκινάει αυτήν την εβδομάδα, θα γίνει με 11 ομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει για την πρώτη αγωνιστική, είναι ενα σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ Αθήνας 90 και ΑΕΚ, την Κυριακή 25/9 19:00.

Η 1η αγωνιστική :

Σαλαμίνα - Δούκας
Υπερίων -Ερμής Ζωγράφου
Νέο Ικόνιο - Ταραχή
Αθήνα 90 -ΑΕΚ
Πρωτέας - Ολυμπιάδα
Μινώταυρος: ρεπό

Αγωνιστικά νέα

Η πρόκριση της Αθήνας 90 στα μέσα Αυγούστου στον 2ο προκριματικό γύρο του Futsal Cup, ήταν αναμφίβολα η πιο καλή εξέλιξη για το άθλημα, όταν ακόμα όλοι μας είμασταν διακοπές! Το συγκρότημα του Γ.Ζιαβα πήρε την πρόκριση πανάξια στον όμιλο του Μαυροβούνιου, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.  Επόμενος σταθμός η Σερβία στο τέλος Σεπτεμβρίου, με σαφώς πιο δύσκολο έργο απέναντι σε Ekonomac Kragujevac (SRB), LSN Lida (BLR), και Nacional Zagreb (CRO).

Η Εθνική ξαναπιάνει δουλειά μετά από την περσινή -κενή υποχρεώσεων- χρονιά, με φιλικά παιχνίδια τον Οκτώβριο-Δεκέμβριο και επίσημες υποχρεώσεις αμέσως μετά τα Χριστούγεννα στο Preliminary round: 23 Iανουαρίου–1 Φεβρουαρίου 2017. Το συγκρότημα του Στέφανου Σοιλεμέ θα προετοιμαστεί με τις ευχές όλων μας να πετύχει την πρόκριση σε τελική φάση EURO για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο δρόμος σίγουρα θα είναι μακρύς, αλλά το ταλέντο δεν λείπει από τους Έλληνες διεθνείς.

Η άποψη

Το πρωτάθλημά μας, χρειάζεται να δυναμώσει και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Οι μετακινήσεις παικτών φέτος έδειξαν ότι κάτι αλλάζει στον χάρτη της σάλας και θα δώσει την ευκαιρία σε νέες δυνάμεις να εξελιχθούν. Παράλληλα φαίνεται ότι και οι πρόεδροι των ομάδων αλλάζουν στάση, επιτρέποντας σε αθλητές να αλλάξουν στρατόπεδα και να μην εγκλωβίζονται σε ομάδες για χρόνια.  Αυτό μόνο καλό θα κάνει και θα δώσει στον χώρο μας, την ευκαιρία να ανανεώνεται και να δυναμώνει. Άλλωστε και οι προπονητές χρειάζονται να μάθουν να δουλεύουν με πολλούς αθλητές και να τριφτούν σε νέο αγωνιστικό περιβάλλον. Το καλοκαίρι, Έλληνες προπονητές βρέθηκαν σε σεμινάρια στο εξωτερικό, όπου εκπαιδεύτηκαν από καταξιωμένους προπονητές, κάτι που χρειάζεται εσπευσμένα η Ελληνική σάλα για να πάει μπροστά. Τα Χριστούγεννα αναμένεται να γίνει και η 3η σχολή προπονητών για το δίπλωμα UEFA B.

Με αυτά και με αυτά δεν έγιναν και λίγα απο τον Μάιο, κάτι που φέρνει αέρα ανανέωσης στον χώρο. Το futsalhellas.com εύχεται να ειναι η αρχή μιας ανάκαμψης του αθλήματος που εχει μείνει στάσιμο εδώ και αρκετά χρονια. Θα είμαστε εδώ να καταγράφουμε τα γεγονότα, να σας δίνουμε βήμα από το ΤΟΠΙ και να ενημερώνουμε για τις ακαδημίες και τα πρωταθλήματα του Εξωτερικού. Το Futsal Friends θα ανακοινωθεί προς τα Χριστούγεννα και περιμένουμε να σας δούμε όλους εκεί για να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε όπως κάθε χρονο.

Καλή χρονιά με υγεία και σπουδαίους αγώνες!

www.futsalhellas.com

 
Ωραίο το νέο look!

Εδώ και κάποιες ημέρες, όσοι μας κάνετε τιμή και προτιμάτε να ενημερώνεστε φουτσαλικά από το futsalhellas.com, θα έχετε διαπιστώσει ότι έχουν συντελεστεί ορισμένες αλλαγές. Θεωρούμε προς το καλύτερο. Και θα υπάρξει συνέχεια...

 
Όρτσα τα πανιά!

Ξεκινάει και φέτος το "ταξίδι"...

Το ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός, θα το δούμε στο φινάλε της σεζόν, το θέμα όμως είναι να απολαύσουμε την διαδρομή. Δεν θα είναι εύκολη, δεδομένο αυτό, θα υπάρξουν και πάλι οι κακοτοπιές, οι κακοτράχαλοι δρόμοι, οι φουρτούνες, όλα εκείνα που δυσκολεύουν την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου.

Για εμάς εδώ στο futsalhellas.com ο στόχος και η ελπίδα είναι και φέτος να κάνουμε την δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται, να διορθώσουμε τα λάθη μας, να κρατήσουμε τα καλά μας και να τα βελτιώσουμε και με αρωγούς όλους εσάς που αγαπάτε αυτό το υπέροχο άθλημα, που λέγεται ποδόσφαιρο Σάλας, να προχωρήσουμε μπροστά, να προοδεύσουμε και να δούμε το σπορ να κερδίζει πόντους.

Το πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει σήμερα Παρασκευή (27/9), όλοι θέλουμε να ελπίζουμε πως θα είναι καλύτερο από το περσινό απ' όλες τις απόψεις. Προφανώς και ο καθένας που κινείται μέσα στον χώρο και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ξέρει πως δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, αλλά ότι με μεράκι και καλή θέληση θα μπει ένα... λιθαράκι πρόοδου.

 
Η δικαίωση και το "αύριο"!

Όπως έλεγε και το σλόγκαν γνωστού ριάλιτι "η συνήθεια που έγινε λατρεία". Μια από τα ίδια και στο φετινό πρωτάθλημα της Α' Ανδρών, με τον "συνήθη ύποπτο" να κόβει πρώτος το... νήμα και να γεύεται το νέκταρ της επιτυχίας.

Πέρυσι στην θέση του φιναλίστ ήταν ο Μινώταυρος και φέτος είχαμε... επιστροφή του Δούκα, ο οποίος πάλεψε στο μέτρο του δυνατού, έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια, η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Κακά τα ψέματα, η Αθήνα '90 ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοκαθεδρία καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν, τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο, είχε το πλεονέκτημα στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους.

Για 11η σερί χρονιά το "καλτσέτο" σήκωσε την Κούπα, με εξαίρεση το... διάλειμμα του 2003-04, όταν το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε. Αν μη τι άλλο, αυτό λέει πολλά για το συγκρότημα εκείνο που έχει αφήσει για τα καλά το "στίγμα" του στην ελληνική Σάλα και έχει κυριαρχήσει πλήρως.

 
Βαθμολογίες
Super League Ανδρών

Ομάδα

Β

Ν-Ι-Η

Γκολ

ΑΣΕ Δούκα

55

18-1-1

160-47

Αθήνα '90

52

17-1-2

141-59

AEK

49

16-1-3

96-44

Πρωτέας Ζωγράφου

35

11-2-7

70-56

Ολυμπιάδα Mythical

30

9-3-8

75-53

Μινώταυρος

28

9-1-10

131-125

Νέο Ικόνιο Σάλας

25

8-1-11

86-111

Ερμής Ζωγράφου

19

5-4-11

69-115

Ταραχή

17

5-2-13

61-117

ΓΣ Σαλαμίνας

7

2-1-17

60-164

Υπερίων

3

0-3-17

43-101

Β ΑΝΔΡΩΝ

Ομάδα

Β

Ν-Ι-Η

Γκολ

Elite Athens Club

29

9-2-1

53-34

Αναγ. Θρακομακεδόνων

27

9-0-3

59-48

Πρωταθλητής Καλλιθέας

24

8-0-3

73-46

Ηνίοχος

21

7-0-5

35-29

Κόμπρα

18

6-0-6

40-39

Μινώταυρος B'

16

5-1-5

33-38

Παλάς Λαγονησίου

14

4-2-6

46-49

Ολυμπιακός Καλλιθέας

12

4-0-8

38-46

Αδέσποτος Αθηνών

9

2-3-7

32-42

ΑΕ Καλαμακίου

2

0-2-10

26-64

Κατηγορία Εφήβων 2016-17

Ομάδα

Β

Ν-Ι-Η

Γκολ

ΓΣ Σαλαμίνας

22

7-1-1

73-27

Ηνίοχος

21

7-0-2

46-20

AEK

17

5-2-2

44-28

Αναγ. Θρακομακεδόνων

16

5-1-3

52-34

Νέο Ικόνιο Σάλας

15

5-0-4

26-27

Ερμής Ζωγράφου

13

4-1-4

35-42

Αθήνα '90

5

1-2-5

22-46

Ολυμπιάδα Mythical

5

1-2-6

12-55

ΑΣΕ Δούκα

1

0-1-8

16-47

Δεν υπάρχουν βαθμολογίες αυτή την στιγμή.