Η ΑΕΚ θριάμβευσε στο ντέρμπι κορυφής με τον Δούκα, συνεχίζει μόνο με νίκες στο πρωτάθλημα, έχει αποσπαστεί ήδη πέντε πόντους από τους διώκτες της και εμφανίζει μια εξαιρετική εικόνα. Η Ένωση “πατάει” πάνω στην περσινή εξαιρετική σεζόν, με στόχο να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη φέτος.

Ο Γιάννης Δελλαπόρτας είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους του οικοδομήματος του Γιάννη Ζιάβα. Με την εμπειρία και την κλάση του συνεισφέρει τα μέγιστα στην πορεία της ΑΕΚ και ο ίδιος μίλησε στο futsalhellas.com μετά τη νίκη στο ΔΑΪΣ με 3-1 απέναντι στους μπλε του Κώστα Ρούπτσου.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Δυο νίκες φέτος κόντρα στον Δούκα (Σούπερ Καπ και πρωτάθλημα) και άλλη μια με τον Παναθηναϊκό. Έχει ανοίξει η ψαλίδα με τους άμεσους ανταγωνιστές σας;

“Δεν θεωρώ ότι έχει ανοίξει η ψαλίδα, ούτε πρέπει να πιστέψουμε κάτι τέτοιο, διότι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ομάδες καλές όπως ο Δούκας κι ο Παναθηναϊκός, αλλά κι οι υπόλοιπες. Όλοι στην ομάδα όμως πιστεύουμε ότι όσο είμαστε εμείς καλοί, τα θετικά αποτελέσματα θα συνεχίσουν να έρχονται κι είναι στο χέρι μας”.

Ποια ήταν τα “κλειδιά” για τη νίκη σας μέσα στο ΔΑΪΣ κόντρα σε έναν αντίπαλο που επίσης ήταν αήττητος;

“Νομίζω ότι όλα ξεκινάνε από την άμυνα. Μας έκαναν λίγες ευκαιρίες σχετικά για ντέρμπι και δεχτήκαμε μόλις ένα γκολ. Πιστεύω ότι για κάθε ντέρμπι, όλα ξεκινάνε από την άμυνα. Σίγουρα μας βοήθησε πολύ το ότι ανοίξαμε το σκορ γρήγορα στο ματς και το διαχειριστήκαμε κατάλληλα το προβάδισμα”.

Κάνετε rotation, αλλάζετε πρόσωπα και σχήματα, αλλά βλέπουμε να κρατάτε το ίδιο τέμπο, να έχετε χημεία. Ισχύει αυτή η διαπίστωση; Αν ναι, πού οφείλεται κατά την άποψή σου;

“Θα συμφωνήσω. Αυτό είναι κι ένα από τα πλεονεκτήματα της ομάδας. Μετά από 3 χρόνια υπάρχει κι η κατάλληλη χημεία σίγουρα. Υπάρχουν ουσιαστικά 12 ετοιμοπόλεμοι παίκτες που όλοι μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν. Υπάρχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ”.

Το απόλυτο των νικών στην κανονική περίοδο είναι εφικτός στόχος;

“Θα πω κάτι κλισέ, αλλά κοιτάμε τα παιχνίδια ένα ένα ξεχωριστά. Στόχος σίγουρα είναι η πρωτιά για να έχουμε και το απόλυτο πλεονέκτημα. Από ‘κει και πέρα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα γι’ αυτό το στόχο”.

Ένα σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα; Υπάρχει ένα ασφαλές δείγμα ως τώρα…

“Προς το παρόν βλέπουμε ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα, όπως βλέπουμε κι από τα αποτελέσματα. Οι περισσότερες ομάδες πιστεύω ότι είναι καλύτερες από πέρυσι κι αυτό κάνει συναρπαστικό το πρωτάθλημα. Ο δρόμος παρόλα αυτά είναι μακρύς, για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα”.