Μια πολύ μεγάλη συμφωνία κατάφερε να πετύχει η ΠΕΠΣΣ, η οποία αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του φετινού πρωταθλήματος της Stoiximan Futsal Super League. Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση έδωσε τα χέρια με την Instat TV, που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες συνδρομητικές πλατφόρμες παγκοσμίως, για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης, αφορά τόσο την αγορά των δικαιωμάτων, αλλά και την παραγωγή, την οποία κάλυπταν ως τώρα οι ομάδες. Η συμφωνία αγγίζει και ίσως ξεπερνάει συνολικά τις 40.000 ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό, το οποίο η ΠΕΠΣΣ θα επιστρέψει στις ομάδες, ενώ στόχος είναι να βοηθήσει τόσο τη Futsal League όσο και τις υποδομές.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει μεγάλα πρωταθλήματα στο πακέτο και διαθέτει το know how για να φέρει εις πέρας την αποστολή. Στόχος είναι να μεταδίνονται λάιβ όλοι οι αγώνες, ενώ θα υπάρξει και ένα μικρό αντίτιμο για τους τηλεθεατές. Θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες από την Ένωση για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και το αναπτυξιακό πλάνο που θα υπάρξει, ώστε τα χρήματα να πιάσουν… τόπο.

Να τονιστεί πως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ήδη μια πρώτη συνεργασία με τον Δούκα, καθώς μετέδωσε τους αγώνες του στα προκριματικά του Champions League σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα οι αγώνες καλύφθηκαν ζωντανά από την Cosmote TV.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΠΣΣ: 

“Η Instat TV, μια από τις μεγαλύτερες συνδρομητικές πλατφόρμες παγκοσμίως, είναι ο νέος μεγάλος συνεργάτης της ΠΕΠΣΣ, αφού επήλθε συμφωνία για ένα χρόνο ανάμεσα στις δυο πλευρές για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Stoiximan Futsal Super League.

Η Instat TV έχει τα πρωταθλήματα της Ινδίας, της Ρωσίας, της Βραζιλίας, της Ιταλίας και άλλων μεγάλων χωρών, επομένως είναι μια μεγάλη επιτυχία της Ένωσης. Αναλαμβάνει την παραγωγή και τη μετάδοση των αγώνων και στόχος της είναι να μεταδίδονται όλοι οι αγώνες ζωντανά, με ένα μικρό συνδρομητικό κόστος. Θα βγουν και σχετικά πακέτα για το κοινό που δεν θέλει να χάσει ούτε στιγμή δράσης απ’ όλα τα παιχνίδια.

Το αντίτιμο της συμφωνίας ανέρχεται στις 30.000 ευρώ για ένα χρόνο, ενώ καλύπτει και το κόστος παραγωγής, το οποίο επωμίζονταν οι ομάδες. Το ποσό συνολικά φτάνει τις 40.000 ευρώ και θα μοιραστεί στα σωματεία της μεγάλης κατηγορίας, ενώ θα στηριχθεί τόσο η Futsal League, όσο και τα πρωταθλήματα υποδομών.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πρωτοποριακή κίνηση της ΠΕΠΣΣ μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, ενώ θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες πλήρης ενημέρωση για το πώς θα επενδυθούν τα χρήματα στις ομάδες, καθώς και το αναπτυξιακό σχέδιο της Ένωσης.

Η διοίκηση της ΠΕΠΣΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κύριο Στέλιο Βραδέλη, εκπρόσωπο της Instat TV στην Ελλάδα, για την επίτευξη της συμφωνίας και για την επικείμενη συνεργασία. Μάλιστα, η συνδρομητική πλατφόρμα μετέδωσε τους αγώνες του Δούκα στα προκριματικά του Champions League σε όλη την Ευρώπη, ενώ στη χώρα μας οι αγώνες προβλήθηκαν στην Cosmote TV.

Ο μεγάλος στόχος της ΠΕΠΣΣ είναι αυτή η συμφωνία να αποτελέσει την απαρχή για το ευοίωνο μέλλον του αθλήματος και παράλληλα να συμβάλει στην πρόοδο του ποδοσφαίρου σάλας από τη μικρότερη ηλικιακά κατηγορία μέχρι τα μεγάλα σαλόνια”.