Ο θυμόσοφος λαός λέει πως “όποιος ξεχνάει ή αποποιείται το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον”. Και επειδή το futsalhellas.com δημιουργήθηκε για να υπηρετεί με αγάπη και αφοσίωση το ποδόσφαιρο σάλας, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει το σπουδαίο παρελθόν του αθλήματος. Άλλωστε, η πορεία τους είναι παράλληλη, μαζί ξεκίνησαν το μακρινό 1997 και μέχρι σήμερα μεγαλώνουν μαζί. 

Το 2018 και με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων του ποδοσφαίρου σάλας στην Ελλάδα το FutsalHellas ζήτησε από τους φίλους του αθλήματος να επιλέξουν τις κορυφαίες προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στον χώρο αυτές τις πρώτες δύο δεκαετίες, κατα τη διάρκεια των οποίων η σελίδα μας ήταν πάντα κοντά να καταγράφει την επικαιρότητα και να προβάλει το όνειρο όλων μας να δούμε το ελληνικό futsal να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Δώδεκα παίκτες, ένας προπονητής, ένας διαιτητής, μια ομάδα, και ένας παράγοντας ήταν οι πρώτοι που επιλέχθηκαν από τους αναγνώστες του FutsalHellas.com και μαζί τους το τιμητικό βραβείο “Life-Time Achievement”. Το παρελθόν του αθλήματος “παντρεύτηκε” με το παρόν, με ορίζοντα το μέλλον. Στόχος αυτής της ψηφοφορίας, δεν ήταν μονάχα να τιμηθούν όσοι προσέφεραν τα μέγιστα στην ελληνική σάλα και ξεχώρισαν, αλλά να δοθεί και ένα… έναυσμα για την συνέχεια, για τα μελλούμενα. Διότι το futsal πρέπει να συνεχίσει το ίδιο δυνατά, να έχει γερά θεμέλια και ανθρώπους που το αγαπούν και το υπηρετούν με συνέπεια και μεράκι.

Τον Σεπτέμβρη του 2020 ξεκίνησε η ψηφοφορία για τα νέα μέλη του Hall Of Fame καθώς οι προσθήκες θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με την κατηγορία. Ζητήθηκε λοιπόν από τους φίλους της σελίδας μας να επιλέξουν δυο παίκτες, έναν προπονητή και έναν παράγοντα που θεωρούν πως αξίζουν να τιμηθουν για την προσφορά και την αφωσίωσή τους στον χώρο του ποδοσφαίρου σάλας.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη κατά τη διάρκεια των δύο μηνών που έμεινε ανοιχτή η ψηφοφορία. Τα κριτήρια που τέθηκαν για κάθε κατηγορία τηρήθηκαν από το σύνολο των ψηφοφόρων και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για την συμμετοχή και την αποδοχή που είχε αυτό το εγχείρημα!

Τα αποτελέσματα λοιπόν ανά κατηγορία, και οι νέοι ένοικοι στο HALL of FAME είναι οι εξής:

Hall of Fame – Class of ’20

ΠΑΙΚΤΕΣ: GENTIAN BEGAJ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΤΣΑΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΕΛΤΣΙΔΗΣ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥ 

Σύντομα θα ακολουθήσουν αφιερώματα και για τους τέσσερις νέους της “παρέας” του Hall of Fame και  όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν στόχος μας είναι οι βραβεύσεις για τις παραπάνω κατηγορίες να γίνονται κάθε δύο έτη απο εδώ και στο εξής, ενώ στην συμπλήρωση δεκαετίας θα προστίθενται επιπλέον ένας διαιτητής και μια ομάδα.

Επίσης φέτος θα υπάρξει και η ειδική βράβευση Hall of Fame “Life-Τime Achievement”, μια κατηγορία που δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη την ανιδιοτελή προσφορά ορισμένων ανθρώπων που από το πόστο τους συνέβαλαν στην ανάπτυξη του αθλήματος, ο καθένας με τον τρόπο του και στο επίπεδο που μπορούσε, και αξίζει να τιμηθεί η προσφορά τους, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι, για να μαθευτεί η ιστορία τους και να εμπνεύσει τις νεότερες γεννιές να πράξουν το ίδιο.

Το 2020 τιμούμε τον KΩΣΤΑ ΧΡΥΣΑΦΗ, μια προσωπικότητα που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με το ελληνικό futsal και αδιαμφισβήτητα θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικότερους ανθρώπους του χώρου, και χωρίς την προσφορά του οποίου το άθλημα στην χώρα μας θα ήταν σίγουρα πιο φτωχό.