Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το Preliminary Round του φετινού Futsal Champions League, για πρώτη φορά με μονά knock out παιχνίδια μεταξύ 24-29 Νοεμβρίου μετά από τις έκτακτες αλλαγές που αποφάσισε η UEFA εξαιτίας την πανδημίας που έχει πλήξει τον πλανήτη.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ βρίσκεται στο δεύτερο pot του Group 4 και δεδομένου ότι δεν έχει εκδηλώσει αδυναμία να οριστεί οικοδέσποινα του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει μια εκ των Araz Naxcivan από το Αζερμπαϊτζαν και Leo Futsal Club από την Αρμενία. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία των συλλόγων (15η με 6,999 πόντους και 14η με 7,500 πόντους αντίχτοιχα) ενώ η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην διοργάνωση καταλαμβάνει την 42η θέση με 750 πόντους.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ RANKING ΕΔΩ

H Araz αποτελεί μία από τις πιο γνωστές και διαχρονικά ανταγωνιστικές ομάδες του θεσμού, έχει κατακτήσει δύο φορές στην 3η θέση και μετρά 10 παρουσίες σε Elite Round ενώ έχει αντιμετωπίσει 3 φορές την Αθήνα ’90, μία εξ αυτών στο Elite Round του 2009! Στην χώρα της είναι η απόλυτη κυρίαρχος του αθλήματος καθώς από το 2005 και μετά έχει κατακτήσει ΟΛΟΥΣ του εγχώριους τίτλους εκτός από το κύπελλο του 2015.

Από την άλλη η Leo Futsal Club είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και τις 4 χρόνιές ενώ έχει αγωνιστεί στο Futsal Champions League ισάριθμες φορές. Αποτελείται από Αρμένιους παίκτες κατά βάση οι οποίοι αποτελούν και την βάση της εθνικής τους ομάδας η οποία πλαισιώνεται από βραζιλιάνους πολιτογραφημένους ποδοσφαιριστές. Κατά καιρούς έχει κάνει προσθήκες ξένων παικτών με σκοπό να μπορέσει να διακριθεί στον ευρωπαϊκό θεσμό.