Την απαλλαγή όλων όσων αντιμετώπιζαν κατηγορίες για την υπόθεση επηρεασμού εκλογών των Ενώσεων με αθέμιτες παρεμβάσεις, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Έτσι, λοιπόν, αθώος κρίθηκε και ο πρόεδρος της ΠΕΠΣΣ, Νίκος Αυλωνίτης, ο οποίος ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων και δικαιώθηκε από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

“Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και τα σωματεία που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μου, πίστεψαν στην αθωότητά μου και με στήριξαν έμπρακτα. Ευθύς εξ αρχής, είχα δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ίσχυε τίποτα απ’ όλα όσα μου καταλογίστηκαν από συγκεκριμένους ανθρώπους που με στοχοποίησαν.

Η Ένωση Σάλας βγαίνει πεντακάθαρη απ’ όλη αυτή τη δικαστική διαμάχη και πολύ πιο δυνατή. Οι αρχαιρεσίες μας είναι διαφανείς και αδιάβλητες και κανείς δεν μπορεί να μας προσάψει το παραμικρό. Όλοι όσοι πόνταραν στην ενοχή μου, πήραν την απάντησή τους από την ελληνική δικαιοσύνη που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον δικηγόρο μου, Χάρη Γρηγορίου, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ

Για τις εκλογές της Ένωσης είχαν καταθέσει 14 μάρτυρες. Οι Θεόδωρος Ντάρλας, Κωνσταντίνος Αλάσσας, Δημοσθένης Λιάσκος, Βασίλειος Βρόντος, Κώστας Σταματίου, Φίλιππος Κανταράκης, Δημήτρης Κουνταρδάς, Χρήστος Κολοκυθάς, Νικόλαος Μητσόπουλος, Νικήτας Τζιουβέλης, Εμμανουήλ Ρινάκης, Ανδρέας Δημητρέλος, Γιάννης Μαυρόπουλος και Τηλέμαχος Κιρλόγλου, δεν κατέθεσαν απολύτως τίποτα επιβαρυντικό για τον πρόεδρο της ΠΕΠΣΣ. Κατέθεσαν ότι δεν είδαν ή δεν άκουσαν για παράνομες συμπεριφορές, ή κάποιοι από αυτούς ανασκεύασαν ή “στρογγύλεψαν” τις καταθέσεις που είχαν δώσει κατά την προδικασία.

Θα αναρωτηθεί κανείς: Και πώς ο εισηγητής πρότεινε ποινές για τον πρόεδρο της Ένωσης, όταν υπάρχουν 14 απαλλακτικές καταθέσεις; Η απάντηση είναι: Για δύο καταθέσεις, μία σε βάρος του ενός και μία σε βάρος του άλλου. Ο ένας ήταν ο Παναγιώτης Κεραμυδάς (αντίπαλος του Αυλωνίτη στις εκλογές) που κατέθεσε ότι ο Παπαδόπουλος ήταν παρών στις εκλογές με μπράβους και ότι πριν τις εκλογές τον απείλησε και τον εξύβρισε, ενώ τον απείλησε και ο Αυλωνίτης.

Ο άλλος είναι ο Κίμωνας Αναστασίου (προπονητής και νομικός σύμβουλος ) που κατέθεσε ότι με εντολή Αυλωνίτη, τον έβγαλαν σηκωτό από τον χώρο των εκλογών. Πολλοί από τους υπόλοιπους μάρτυρες, εξάλλου, διέψευσαν και τον Παναγιώτη Κεραμυδά και τον Κίμωνα Αναστασίου και εναπόκειται στην κρίση του δικαστηρίου το βάρος της κάθε μαρτυρίας και η αξιοπιστία του κάθε μάρτυρα.

Να σημειωθεί ότι για τον κύριο Αυλωνίτη, η τελική πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης ήταν να του επιβληθεί πενταετής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, πενταετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και πρόστιμο 10.000 ευρώ. Εντέλει, η Επιτροπή Δεοντολογίας τον αθώωσε σε δεύτερο βαθμό, καθώς είχε καταθέσει έφεση.