Ένας παίχτης που δεν αποτελεί προιόν της σάλας, καθώς προήλθε από το κλασσικό ποδόσφαιρο όπου αγωνιζόταν στον Άγιο Ιερόθεο.Ο Θ. Ασημακόπουλος προσαρμόστηκε σε ελάχιστο χρόνο και κατάφερε να ξεχωρίσει από την πρώτη του κιόλας χρονιά, το 2010-2011 με την φανέλα του Ταύρου ψηφίστηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος, και ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του στην τρελή πορεία μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος το 2012. 

Την επόμενη χρονιά επιστρέφει στο κλασσικό ποδόσφαιρο και στον Άρη Πετρούπολης αλλά αμέσως μετά φοράει ξανά την φανέλα του Μινώταυρου και συνεχίζει στο futsal μέχρι και σήμερα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό όπου θα βρεί πρώην συμπαίκτες του (Γκαϊφυλια, Φιλίππου, Καρανταλή) μετά την αποδέσμευσή του από τον Ταύρο που δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Έχει αγωνιστεί επίσης στον Δούκα όπου και έκανε το ντεμπούτο του στο UEFA Futsal Champions League και έχει υπάρξει διεθνής 17 φορές. Το FutsalHellas συνομίλησε μαζί του για την νέα πρόκληση που θα βρεθεί μπροστά του στον Παναθηναϊκό, για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο σάλας αλλά και για την αγαπημένη του ομάδα, τον Μινώταυρο.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε, ο Μινώταυρος δεν θα κατέβει την επόμενη σεζόν και εσύ είσαι πλέον παίχτης του Παναθηναϊκού. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

“Σίγουρα είναι κάτι που μας στεναχώρησε όλους γιατί ήταν κάτι που δεν περιμέναμε και δεν είχαμε καμοια ενημερώση. Από εκεί και πέρα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Παναθηναϊκου και πιστεύω να έχουμε μια καλή χρόνια με υγεία πάνω από όλα”.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο τίτλους, πιστεύεις ότι με τις νέες προσθήκες ανεβαίνουν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις ακόμα περισσότερο?

“Όπως αναφέρθηκε ο Παναθηναϊκός πάντα διεκδικεί τίτλους. Θεωρώ πως και εμείς ξέρουμε που πάμε και για ποιό λόγο και ημαστε έτοιμοι για το καλύτερο”!

Ποιά είναι η άποψή σου για το επίπεδο του πρωταθλήματος αγωνιστικά και οργανωτικά; Θεωρείς ότι το Άθλημα προοδεύει χρόνο με τον χρόνο; 

“Κάθε πέρσι και καλύτερα.. Οι ομάδες προσπαθούν με τον τρόπο τους κάθε χρόνο για το καλύτερο. Αλλά και εκεί πιστεύω θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια και τεχνογνωσία. Όσον αφορά την οργάνωση θεωρώ ότι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τα γηπεδάκια έχουν καλύτερη οργάνωση από εμάς δυστιχως. Δεν πιστεύω ότι προοδεύει το Άθλημα ούτε στο ελάχιστο αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι πιο ομαδικά για το κοινό συμφέρον και όχι να σκέφτεται ο καθένας την δίκη του προβολή και τα δικά του συμφέροντα”.

Τι θεωρείς ότι είναι αυτό που κρατάει πίσω την εξέλιξη του ελληνικού futsal και τι είναι αυτό που θα άλλαζες πρώτα από όλα αν είχες την δυνατότητα;

“Θεωρώ ότι όλοι κοιτάμε περισσότερο το ατομικό μας συμφέρον και γι’αυτό το άθλημα δεν προοδεύει. Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Θεωρώ πως πρέπει να αναλάβει μια εταιρία την οργάνωση, την διαφήμιση, όλα. Δεν γίνεται το mini football να έχει μεγαλύτερη απήχηση από το Futsal”.