Ο Θάνος Ασημακόπουλος είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες του Μινώταυρου. Αναμφίβολα από τα σημεία αναφοράς του και σε κάθε περίπτωση από εκείνους που μπορούν να μιλήσουν για το σήμερα και το αύριο της ομάδας του Ταύρου, αλλά και για την ελληνική σάλα.

Μετά το νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στη Σαλαμίνα, μίλησε στο Futsalhellas.com και αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του, στους στόχους της, απάντησε για την δική του απόδοση, το επίπεδο του πρωταθλήματος και για το αν είναι υπέρ ή κατά της παρουσίας ξένων παικτών και προπονητών στη χώρα μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Είστε ομάδα πεντάδας και πάντα υπολογίσιμη δύναμη. Μπορεί να έρθει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσετε κάποια στιγμή το πρωτάθλημα ή ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Δούκας είναι ένα επίπεδο πιο πάνω;

“Σίγουρα είμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη και το έχουμε δείξει αυτό όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα για να κανείς το βήμα παραπάνω χρειάζονται κι αλλά πράγματα, αλλά πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να γίνει αυτό”.

Έχουν περάσει δέκα αγωνιστικές και υπάρχει ασφαλές δείγμα. Πώς κρίνεις ως τώρα την πορεία σας, πάντα με βάση και τις καλοκαιρινές βλέψεις σας;

“Για εμάς είναι μια μεταβατική χρόνια και ακόμα χρειαζόμαστε πολλή δουλειά για να δείξουμε πράγματα ως ομάδα. Ως τώρα, για τα δεδομένα μας, έχουμε κάνει μια καλή πορεία, αν και έχουμε χάσει τα ντέρμπι στις λεπτομέρειες. Πιστεύω η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη”.

Από τη δική σου απόδοση είσαι ικανοποιημένος;

“Πάντα οποίος αθλητής σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να θέλει συνέχεια να βελτιώνεται και να παίζει καλύτερα. Οπότε, θα σου απαντήσω διπλωματικά και θα σου πω τα καλύτερα έρχονται”.

Η άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα αγωνιστικά και οργανωτικά, κρίνοντας με βάση και το παρελθόν;

“Θα προσπαθήσω να αποφύγω να σου απαντήσω και θα σου πω κάθε πέρυσι και καλύτερα. Γενικά, θεωρώ ότι η οργάνωση του πρωταθλήματος χρειάζεται βελτίωση σε μεγάλο βαθμό. Χωρίς να θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Αγωνιστικά θεωρώ ότι πλέον οι ομάδες παίζουν πιο σωστό futsal, όλοι έχουμε μάθει καλύτερα το άθλημα, αλλά η ποιότητα θεωρώ πως έχει πέσει”.

Ποιες ομάδες σου έχουν κάνουν εντύπωση μέχρι στιγμής και ποιες δεν πάνε όπως θα περίμενες;

“Η ευχάριστη έκπληξη της χρόνια για εμένα είναι η ομάδα της Ολυμπιάδας αφού με την έλευση του κυρίου Μπαλάφα δείχνει πιο δυνατή από πέρσι. Όπως και η ομάδα του Ηνίοχου έχει κάνει αρκετές καλές προσθήκες”.

Θεωρείς ότι ο ερχομός ξένων παικτών και προπονητών θα βοηθούσε στην αναβάθμιση του αθλήματος ή θα κρατούσε “πίσω” εσάς τους Έλληνες;

“Πάντα ο ερχομός ξένων παικτών και προπονητών είναι μια εύκολη λύση για να ανεβάσεις το επίπεδο. Έχει γίνει στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία. Δεν πιστεύω ότι κινδυνεύουμε εμείς από κάτι. Απλά θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στο να μάθουμε όλοι καλύτερα το άθλημα από τον πιο μικρό παίκτη μέχρι το μεγαλύτερο παράγοντα και κυρίως σε οργανωτικά κομμάτια”.