Ο Παναγιώτης Αρτινός, όπως και οι υπόλοιποι του στην ΑΕΚ, αυτές τις ημέρες θα έδινε τις μάχες του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος απέναντι στον Μινώταυρο για τα ημιτελικά. Ο κορονοϊός όμως είχε άλλα σχέδια και έχει ανατρέψει τις ζωές όλων μας, άρα ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Τουναντίον…

Ο ίδιος μίλησε στο Futsalhellas.com και αναφέρθηκε στην καθημερινότητά του στην εποχή του Covid-19, στο πώς καταφέρνει να διατηρεί τη φυσική του κατάσταση σε αξιοπρεπή επίπεδα, ενώ θεωρεί πως η χώρα μας κινήθηκε αρκετά γρήγορα και πήρε μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Παράλληλα, απάντησε για το αν και πόσο επηρεάζονται τα πλέι οφ, όταν γίνει και πάλι επανεκκίνηση στα πρωταθλήματα έπειτα από μακρά αποχή, ενώ απάντησε και για τις μάχες της Εθνικής μας ομάδας με την Τουρκία.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Περιέγραψε μου λίγο τη νέα σου καθημερινότητα με τον κορονοϊό να ορίζει πλέον τα πάντα στη ζωή μας;

“Ο κορονοϊός μπήκε δυστυχώς ξαφνικά στη ζωή μας. Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο και αναπάντεχο και όλοι μας προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στα νέα δεδομένα. Προσωπικά είμαι από τους τυχερούς που μπορώ να δουλεύω από το σπίτι και η εργασιακή μου καθημερινότητα συνεχίζει απρόσκοπτα. Προσπαθώ να γυμνάζομαι σε καθημερινή βάση, ενώ τον ελεύθερό μου χρόνο μού αρέσει να τον περνάω επικοινωνώντας με φίλους και βλέποντας σειρές. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μια καλή ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας και να δώσουμε αξία σε μικρά καθημερινά πράγματα”.

Πώς κρίνεις τους ως τώρα κρατικούς χειρισμούς; Θεωρείς ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει και άλλα πράγματα;

“Κρίνοντας από την πορεία της πανδημίας στη γειτονική μας χώρα, την Ιταλία, θεωρώ πως όσο σημαντικό είναι να λαμβάνεις τα κατάλληλα μέτρα, εξίσου και ίσως πιο σημαντικό είναι το χρονικό σημείο στο οποίο θα τα εφαρμόσεις. Προσωπικά εκτιμώ πως είναι προτιμότερο να επισπεύσεις κάποια μέτρα, από το να ρισκάρεις να χαθεί ο έλεγχος. Η χώρα μας, εκ του αποτελέσματος, δείχνει να κινητοποιήθηκε αρκετά έγκαιρα, γεγονός που μας καθιστά πιο αισιόδοξους πως μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Σχετικά με το αν θα έπρεπε να ληφθούν παραπάνω μέτρα, νομίζω πως οι ειδικοί είναι αυτοί που έχουν ορθότερη κρίση από εμάς και θα πρέπει να τους εμπιστευτούμε, δείχνοντας ατομική ευθύνη και κοινωνική συνείδηση”.

Προπονείσαι καθόλου στο σπίτι; Και αν ναι, τι ακριβώς κάνεις για να μπορείς να μένεις σε ικανοποιητικα επίπεδα φυσικής κατάστασης;

“Από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε η διακοπή των προπονήσεων της ομάδας, όλοι οι παίκτες λάβαμε ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων, το οποίο προσπαθούμε να ακολουθούμε κατά γράμμα. Το πρόγραμμα συνδυάζει ασκήσεις φυσικής κατάστασης και κορμού”.

Αλλάζουν τα δεδομένα ενόψει των πλέι οφ ύστερα από τέτοια διακοπή; Όταν ξεκινήσει εκ νέου η δράση, θα δούμε… άλλες ομάδες;

“Με το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες είχαν αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό και προετοιμάζονταν για την τελική ευθεία των playoff. Η διακοπή των ομαδικών προπονήσεων είναι αναπόφευκτο να έχει αρνητική επίδραση τόσο στην αγωνιστική κατάσταση του κάθε αθλητή μεμονωμένα, όσο και στην ομοιογένεια των ομάδων. Δεν θεωρώ πως θα αλλάξουν δραστικά τα δεδομένα, καθώς η δουλειά που έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες δεν χάνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, η φυσική κατάσταση των αθλητών, καθώς και οι συνθήκες που θα επικρατούν όταν ξεκινήσουν οι αγώνες, θα παίξουν τον ρόλο τους”.

Θα ήθελα και το δικό σου σχόλιο για τις μάχες της Ελλάδας με την Τουρκία, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

“Οι αγώνες της Εθνικής ομάδας με την Τουρκία, είναι μια μοναδική ευκαιρία για το άθλημα. Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική θα πάρει μέρος σε νοκ άουτ αγώνες και θα έχει την τύχη να αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο της. Η αναβολή των αγώνων ίσως τελικά να λειτουργήσει ευεργετικά, αν η Εθνική ομάδα έχει περισσότερο χρόνο και καλύτερες συνθήκες για να προετοιμαστεί. Εύχομαι να είναι ένα γεμάτο γήπεδο και στο τέλος του αγώνα να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μια ιστορική πρόκριση”.