Με τους πρωταθλητές του Αζερμπαϊτζάν κληρώθηκε η ΑΕΚ για το Preliminary Round του UEFA Futsal Champions League με την πρόκριση να κρίνεται σε μονό παιχνίδι knock out που θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος καθώς η πρωταθλήτρια Eλλάδος δήλωσε την πρόθεση να αναλάβει την διοργάνωση και φέτος. 

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (27/6) η ΑΕΚ περίμενε να μάθει ποιά εκ των Araz και Leo Futsal Club θα βρεθεί στον δρόμο της για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αν και με διαφορετικό format φέτος που λόγω κορονοϊού θα γίνει μόνο με knock out παιχνίδια και όχι με το σύνηθες που ήταν όμιλοι των τεσσάρων ομάδων για 3 διαδοχικούς γύρους, μέχρι και το Elite Round.

H κληρωτίδα έβγαλε λοιπόν την Araz Naxcivan η οποία είναι διαχρονικά μια από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης με πολλές και συνεχόμενες παρουσίες στο Elite Round από το 2005 που συμμετείχε για πρώτη φορά στο UEFA Futsal Cup. Έχει σκαρφαλώσει 2 φορές στην 3η θέση και έχει αντιμετωπίσει 3 φορές την Αθήνα ’90, δύο σε Main Round και μια σε Elite Round το 2009 όταν το Calcetto είχε καταφέρει την μεγαλύτερη διάκριση ελληνικού συλλόγου στην Ευρώπη με την πρόκριση που είχε πανηγυρίσει στον όμιλο του Σαρλερουά τον Σεπτέμβρη του ίδου έτους!

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ βρίσκονται ήδη σε εγρήγορση για τις απαραίτητες προετοιμασίες, αγωνιστικές και οργανωτικές, προκειμένου να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για το ματς που θα διεξαχθεί μεταξυ 24 και 29 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Για δεύτερη σερί χρονιά το Champions League έρχεται στην Ελλάδα, ακόμη και με την ιδιαιτερότητα του μονού παιχνιδιού, δείγμα της επιθυμίας των διοικούντων της Ένωσης να φέρουν την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης στην χώρα μας και να εξασφαλίσουν τις καλύτερες ιδανικές συνθήκες στην ομάδα τους για να διεκδικήσουν την πολυπόθητη πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ακολουθούν όλα τα ζευγάρια του Preliminary Round: