Μετά την είσοδο της ΠΑΕ ΑΕΚ στον χώρο του ελληνικού futsal, ήρθε φέτος η συμμετοχή του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα για να επιβεβαιώσει ότι οι “μεγάλοι” της Super League προσπαθούν σιγά σιγά να… συμμορφωθούν με τις ρητές οδηγίες της Uefa.

Και τί λένε αυτές; Ότι οι ομάδες της Super League είναι υποχρεωμένες μέχρι το 2018 να δημιουργήσουν τμήμα futsal, με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος.

Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν την αρχή το καλοκαίρι του 2016, ενώ τη σκυτάλη πήρε το “τριφύλλι”, το οποίο σε συνεργασία με την Αθήνα ’90 κατεβαίνει στο πρωτάθλημα πειραματικά.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου σάλας εδώ και αρκετά χρόνια.

Μάλιστα, στις αρχές του 2014 η Κ-12 συμμετείχε και σε διεθνές τουρνουά, πράγμα που δείχνει ότι οι ιθύνοντες των “ασπρόμαυρων” έχουν μεγάλες βλέψεις για το εν λόγω τμήμα, με βασικό τους στόχο, βέβαια, τη δημιουργία ανδρικής ομάδας.

Ολοκληρώνοντας, στη… γωνία περιμένει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά πέρυσι στο να γίνει μέλος της οικογένειας του ελληνικού futsal.

Η πληροφορία που ήθελε τους “ερυθρόλευκους” να να κατεβάζουν ομάδα στη σάλα σε συνεργασία με την Αθήνα ’90 είχε γίνει ευρέως γνωστή μέσα από πολλά έγκυρα αθλητικά σάιτ, ωστόσο η υπόθεση, εν τέλει, δεν προχώρησε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Πειραιώτες έχουν διακόψει τις ενέργειές τους σχετικά με την είσοδό τους στο χώρο του futsal και το σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο άθλημα αποτελεί βασικό τους στόχο.