Με τίτλο ξεκίνησε η φετινή σεζόν για την Inter Movistar, η οποία κατέκτησε το ισπανικό Super Cup, επικρατώντας στα πέναλτι της Jaén Paraíso Interior με 4-3 και ενώ το σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν 2-2.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στην πόλη Θιουδάδ και η πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης σήκωσε ένα ακόμη τρόπαιο, έστω και αν είναι το λιγότερο σημαντικό απ’ όσα διεκδικεί. Πάντως, δυσκολεύτηκε αρκετά και χρειάστηκε τα πέναλτι για να νικήσει και να σηκώσει την Κούπα.

Πάντως, επρόκειτο για έναν… ιστορικό αγώνα και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως έγινε χρήση VAR για πρώτη φορά σε αγώνα ποδοσφαίρου σάλας. Τι ακριβώς συνέβη και επιστρατεύτηκε το Video Assistant Referee;

Έπειτα από 14 λεπτά αγώνα, οι διαιτητές χρέωσαν με φάουλ τον Ρικαρντίνιο, το οποίο ήταν το έκτο για την ομάδα του, την Inter Movistar. Όταν είδαν το βίντεο οι διαιτητές, το χρέωσαν τελικά στον Γαδέια, ο οποίος πήρε και κάρτα. Ήταν η μόνη φάση που χρησιμοποιήθηκε το VAR, εντούτοις είναι ιστορική για το άθλημα. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος πήρε κόκκινη, δεχόμενος δεύτερη κίτρινη στο τελευταίο λεπτό.

Το επόμενο τεστ για το VAR στο futsal, θα είναι στο Super Cup γυναικών ανάμεσα στην Atlético Navalcarnero και την Jimbee Roldán. Αναλόγως με τη χρησιμοποίησή του, θα αποφασιστεί αν θα μπει και σε άλλες διοργανώσεις όπως το ισπανικό Κύπελλο.

Δειλά δειλά το Video Assistant Referee εισέρχεται και στο χώρο του ποδοσφαίρου σάλας…